Οι γυναίκες τελικά δεν ξέρουν τι θέλουν! Από τη μια θέλουν άνδρες με στρογγυλεμένα χαρακτηριστικά προσώπου, που να έχουν πιο θηλυκό αλλά παράλληλα και πιο αρρενωπό πρόσωπο, να έχουν σκούρο δέρμα δηλαδή να εμφανίζουν μια «σύγχυση» ή μια μεγαλύτερη γκάμα επιλογών στα κριτήρια τους.



Αυτά είναι τα συμπεράσματα έρευνας που πραγματοποίησαν δύο ψυχολόγοι των πανεπιστημίων Νέας Υόρκης και Πρίνστον. Οι Κρίστοφερ Σαΐντ και Αλεξάντερ Τοντόροφ δημοσίευσαν την έρευνα στο επιστημονικό έντυπο Psychological Science.
Οι ερευνητές έκαναν πειράματα με δύο ομάδες ανδρών και γυναικών, στους οποίους έδειξαν στην οθόνη χιλιάδες πρόσωπα του αντίθετου φύλου, τα οποία είχαν δημιουργηθεί από ηλεκτρονικό υπολογιστή, έτσι ώστε να έχουν περισσότερα ή λιγότερα αρσενικά ή θηλυκά χαρακτηριστικά.
Οι άνδρες, από την πλευρά τους, δείχνουν μεγαλύτερη -και πιο αναμενόμενη- προτίμηση σε γυναικεία πρόσωπα με θηλυκά χαρακτηριστικά, ιδίως σαρκώδη χείλη και μεγάλα μάτια, έχουν δηλαδή πιο ενιαία προτίμηση.
Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, η έρευνα δείχνει ότι η έλξη στα δύο φύλα δεν είναι διαμετρικά αντίθετη. Όπως είπαν, η ελκυστικότητα ενός προσώπου αποδεικνύεται ότι είναι πιο πολύπλοκη από ό,τι είχαν δείξει προηγούμενες έρευνες.