tsigara_20100928_01Πέντε άτομα συνελήφθησαν έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων και με τη συνδρομή Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για λαθρεμπόριο τσιγάρων.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, εγκέφαλος του κυκλώματος φέρεται πως είναι 48χρονος ημεδαπός. Μέλη της σπείρας ήταν –πάντα σύμφωνα με την αστυνομία- τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 45, 33, 31και 22 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμορία και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής 08-04-2011, στην ευρύτερη περιοχή της Χαλάστρας, να οδηγού Ι.Χ. φορτηγό στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κούτες, που περιείχαν συνολικά 100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και μία εξωλέμβια μηχανή βάρκας.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι αλλοδαποί εκτελούσαν εντολές του 48χρονου ημεδαπού και είχαν σκοπό να μεταφέρουν τα λαθραία τσιγάρα σε καΐκι του 48χρονου, το οποίο εντοπίστηκε. Μάλιστα, σε έρευνα που έγινε στο σκάφος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 141 χαρτοκιβώτια που περιείχαν συνολικά 70.500 πακέτα τσιγάρα, ενώ σε κατάστημα του φερόμενου ως εγκέφαλου βρέθηκε επιπλέον, 1,5 χαρτοκιβώτιο με πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη και παραπέμφθηκαν στον ανακριτή.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η δράση της εγκληματικής οργάνωσης.