plakas_01.jpgΤου ΒΑΓΓΕΛΗ ΠΛΑΚΑ

Στις αρχές του έτους από την κυβέρνηση μας έλεγαν για το πιο κρίσιμο τρίμηνο στην πορεία της χώρας για να περάσουν νέα σκληρά μέτρα ενόψει των ελέγχων της τρόικας και των συνόδων κορυφής της Ε.Ε. Οι περίφημες εκείνες …>>>

«100 ημέρες» πέρασαν αφήνοντας πίσω τους νέες περικοπές και πρόσθετες επιβαρύνσεις όχι όμως και διαρθρωτικές τομές που είναι απαραίτητες, ούτε φυσικά αναπτυξιακά μέτρα. Τώρα ακούμε και πάλι για την «πιο κρίσιμη περίοδο», ενόψει της εξειδίκευσης των μέτρων των 26 δισεκατομμυρίων Ευρώ του μεσοπρόθεσμού δημοσιονομικού σχεδίου ως το 2015.

Καλλιεργείται, έτσι, συστηματικά ο φόβος στην ελληνική κοινωνία ώστε αυτή να παραμένει μουδιασμένη, αμήχανη και να μην αντιδρά αλλά να δέχεται τις όποιες αποφάσεις όσο επώδυνες να είναι. Είναι, βλέπετε, αναγκαίες…  Το ίδιο σκηνικό είναι βέβαιο πως σε λίγο καιρό, και αφού περάσουν και αυτά τα μέτρα, θα επαναληφθεί. Στην επόμενη Σύνοδο του Ιουνίου, στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας ή όταν θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση.

Με το ίδιο σκεπτικό επιχειρεί η κυβέρνηση να κρατάει χαμηλά τις αντιδράσεις και απο την κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, η οποία πλέον αρχίζει να αντιδρά και διαφωνεί μεταφέροντας το κλίμα από τους πολίτες πως «η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα». Έτσι κάθε άλλο παρά τυχαία είναι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, που απευθύνονται στους βουλευτές ή ανασχηματισμού, προς τους υπουργούς. «Στηρίζετε ή….», είναι το δίλημμα.


από το neapolitika.wordpress.com