deth_pyrgos_ote_1Εξοργισμένα με την αδιαφορία της ηγεσίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης σχετικά με το θέμα της ΔΕΘ είναι τοπικά κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και βουλευτές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ...>>>

για αλλαγή ηγεσίας στην Έκθεση είχε ληφθεί απο τον Δεκέμβριο του 2010, ωστόσο δεν προχώρησε, διότι η απομάκρυνση θα έπρεπε να συνδυαστεί με τις αλλαγές στην εταιρική μορφή της ΔΕΘ και της HELEXPO.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην εφημερίδα Θεσσαλονίκη, σχολιάζοντας τη σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ: "Όλη η πόλη γελά σε βάρος μας και σοβαροί άνθρωποί της μας θυμίζουν τη ρήση "κατέστημεν η χλεύη των ηττημένων". Κυβερνητικό στέλεχος πρόσθεσε "οι υπουργοί μας είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για τη ΔΕΘ. Είναι απαράδεκτοι".

Σε οτι αφορά το μέλλον της έκθεσης, η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της. Το πιο πιθανό είναι το θέμα να χειριστεί αποκλειστικά ο αρμόδιος Υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Τα σενάρια είναι τρία: 1) Να επιλεγεί νέος πρόεδρος μέσω opengov και να διοριστεί εκτελεστικό μέλος 2) να διοριστεί ένα πρόσωπο με τη διπλή ιδιότητα του προέδρου και του μέλους, 3) να ανατεθεί η ηγεσία της ΔΕΘ στη Helexpo.


από το www.thestival.gr