KARAOGLOU PITA_0117Την άμεση αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ ζητεί ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει έκρηξη της εγκληματικότητας και αύξηση των …>>>

ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.

Σε ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Καράογλου τονίζει ότι το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόζεται σήμερα, είναι πια ξεπερασμένο και καθόλου αποδοτικό. Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι η κατασπατάληση της αστυνομικής δύναμης σε άλλες ασχολίες εκτός της αστυνόμευσης. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης, όπως αναφέρει ο βουλευτής, είναι οι αστυνομικοί που περιπολούν τη Θεσσαλονίκη να είναι μόνο 1.000. «Δηλαδή 1 στους 4 αστυνομικούς συμμετέχει σε περιπολίες και μέτρα, ενώ οι υπόλοιποι περιπολούν κτίρια και προξενεία, εκτελούν υπηρεσίες γραφείου και επίδοση εγγράφων» συνεχίζει ο βουλευτής.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη υπηρετούν 4.300 αστυνομικοί, από τους οποίους υπολογίζεται ότι μόνο 1.000 βρίσκονται σε 24ωρη βάση στον δρόμο. Πρόκειται για άτομα της ομάδα ΔΙΑΣ, για τις περιπολίες των «Ζ», για μέτρα των ΜΑΤ, καθώς και για τη δύναμη της τροχαίας, που διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων. «Οφείλει το αρμόδιο υπουργείο να λάβει τολμηρές αποφάσεις και πρωτοβουλίες με βασικό γνώμονα την αντιμετώπιση της έξαρσης της εγκληματικότητας. Οι πολίτες δεν μπορούν άλλο να περιμένουν, καθώς η αύξηση όλων των μορφών εγκληματικότητας τους ανησυχεί ιδιαίτερα» σημειώνει ο κ. Καράογλου.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός αν προτίθεται να προβεί σε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ, έτσι ώστε να αυξηθεί η δύναμη των περιπολιών και να λειτουργούν αποτελεσματικότερα οι υπηρεσίες της.