filakes_02Ως τη νεκρή ζώνη, το χώρο που σχηματίζεται από την περίφραξη και το συρμάτινο φράκτη στις φυλακές Διαβατών, έφθασε 27χρονος κρατούμενος, με σκοπό να αποδράσει. Η προσπάθειά του σταμάτησε εκεί...

Ο νεαρός κρατούμενος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι στο διπλανό, από το προαύλιο των κρατούμενων, χώρο, κατασκευάζεται μονάδα του ΚΕΘΕΑ, για τους τοξικομανείς κρατουμένους. Έτσι, εκεί που προαυλίζονταν παλιά οι ανήλικοι κρατούμενοι, δεν υπάρχει, πλέον, κανείς, παρά μόνον οικοδομικά υλικά.

Ο 27χρονος κατάφερε να ξεφύγει από την προσοχή του δεσμοφύλακα την ώρα του προαυλισμού (θεωρούνταν από τους κρατούμενους - υποδείγματα και ανήκε σε γκρουπ με πολλά δικαιώματα στις φυλακές), να σκαρφαλώσει στη συρμάτινη περίφραξη και να βρεθεί στο διπλανό, άδειο από κόσμο, χώρο. Κρύφτηκε, για λίγο, κοντά στην είσοδο και περίμενε τα αυτοκίνητα ανεφοδιασμού να βγουν από το σωφρονιστικό κατάστημα, για να γλιστρήσει στην ελευθερία με κάποιο από αυτά.

Για... κακή του τύχη, όπως γίνεται πάντα, οι δεσμοφύλακες έκαναν έλεγχο στο όχημα και τον εντόπισαν στο πίσω μέρος του. Έτσι, τον οδήγησαν πίσω στο θάλαμό του και θα σχηματίσουν νέα δικογραφία σε βάρος του, για απόπειρα απόδρασης.

Την ίδια στιγμή γίνεται ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του δεσμοφύλακα που ήταν επιφορτισμένος με τη φύλαξη των κρατουμένων κατά τον προαυλισμό τους.


από το www.difernews.gr, ε πληροφορίες από το www.makthes.gr