veteranoi_basket_20110331_01

Θυμήθηκαν, συγκινήθηκαν, έτρεξαν δάκρυα χαράς. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με χαμόγελα και αναμνήσεις που έρχονται από τη δεκαετία του ΄60. Αντίκρυσαν μερικούς φίλους από τις μέρες που μεσουρανούσαν στο ελληνικό μπάσκετ και συναγωνίζονταν σε γήπεδα με τσιμέντο.

Οι Βετεράνοι της Θεσσαλονίκης υποδέχθηκαν τους Βετεράνους της Αθήνας, σε μια αναμέτρηση με ιστορικές διαστάσεις. Για πρώτη φορά, άλλωστε, ομάδες που στη σύνθεσή τους οι 60άρηδες είναι οι νεότεροι, συναντήθηκαν για να επιβεβαιώσουν ότι δεν έχουν ξεχάσει το μπάσκετ. Τα παραπανίσια κιλά και τα άσπρα μαλιά δεν αποτελούν εμπόδιο και εξακολουθούν να παραμένουν ανταγωνιστικοί, σχεδόν παιδιά, που δεν θέλουν ποτέ να χάνουν.

Ο Μενέλαος Μπακίρογλου (Εσπερος), με τους 32 πόντους (πέντε τρίποντα), ο Γιώργος Τζελεπής (Δημόκριτος- Ηρακλής), που τον ακολούθησε σε απόδοση, ο Λάκης Τσάβας, κόουτς των Θεσσαλονικέων Βετεράνων και... ταυτόχρονα βοηθός στην ομάδα της Αθήνας, ο κόουτς Ορέστης Αγγελίδης, που δάκρυσε αντικρίζοντας βετεράνους πρώην αθλητές του στις εθνικές, είναι μερικές από τις εικόνες μιας αναμέτρησης που έμοιαζε με λεύκωμα από τα χρόνια της αθωώτητας του μπάσκετ.

Ο Ανδρέας Χαϊκάλης (ΠΑΟ) κι ο Σπύρος Στρατής (ΧΑΝΘ), ο Παύλος Αραποστάθης (Μαρούσι) και ο Τζίμης Ανδρεάδης (ΠΑΟΚ), ο 77χρονος Βύρωνας Αλεξιάδης (Ανατόλια) κι ο Παρασκευάς Τσάνταλης (Πανελλήνιος), ήταν κάποτε αντίπαλοι σε μονομαχίες που έκριναν τον πρωταθλητή. Για ορισμένους πέρασαν 40 χρόνια για να συναντηθούν και πάλι και να θυμηθούν τα παλιά.

Για την ιστορία, οι Βετεράνοι της Αθήνας, εκμεταλλευόμενοι την ευγενική φιλοξενία των Βετεράνων της Θεσσαλονίκης, αναδείχθηκαν νικητές με 53-54.