6F1AM4STILI«Η πόλη δεν μπορεί να μείνει μόνο με το Λευκό Πύργο», δήλωσε, το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου. Όπως είπε, όλες οι μεγάλες πόλεις του κόσμου, έχουν ένα σύγχρονο ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό σύνολο που τις χαρακτηρίζει.

 

Για την κ. Αράπογλου, έτσι θα ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στον «παγκόσμιο χάρτη εικόνων».

Η συνέντευξη δόθηκε ενόψει της τελικής πρότασης της κυβέρνησης για το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει στις 12 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη.

Ποιο μπορεί να είναι το νέο σήμα κατατεθέν της πόλης για την κ. Αράπογλου; Πρέπει να ΄χει τρία χαρακτηριστικά: Το συνεχές θαλάσσιο μέτωπο των 40 χιλιομέτρων, τη Συλλογή Κωστάκη και την αναμόρφωση της δυτικής εισόδου της πόλης!

Πρότεινε την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κατασκευή που θα φιλοξενήσει την συλλογή Κωστάκη, στην θαλάσσια περιοχή (“γιατί όχι μια πλωτή κατασκευή”, είπε) στα δυτικά της πόλης.

Οι άλλες δυο πρωτότυπες προτάσεις της κ. Αράπογλου: Πεζόδρομοι στο Ιστορικό Κέντρο με αναβάθμιση των αγορών και διατήρηση της εικόνας της προσφυγικής Θεσσαλονίκης(με την προβολή των Καστρόπληκτων στο Τσινάρι και των Απολυμαντηρίων στην Καλαμαριά).

Όσο για την μεταφορά της ΔΕΘ, πρότεινε Σίνδο.