Είκοσι δύο μαθητές και τριάντα επτά εκπαιδευτικοί από 13 ευρωπαϊκά σχολεία φιλοξενούνται από χθες και για μία εβδομάδα (Δευτέρα 11 Απριλίου) στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Οίκο – Πολίτες της Κοινής Ευρώπης».

Η γιορτή υποδοχής των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.15 π.μ. στο Ξενοδοχείο Grand Hotel Palace.

Το σχολείο υποδοχής και φιλοξενίας των ευρωπαίων μαθητών και εκπαιδευτικών, το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου Κορδελιού εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν επίσης 16 σχολεία από την Αγγλία, τη Βουλγαρία, τη Δανία, την Εσθονία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Ουαλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι μαθητές και οι συνοδοί τους θα επισκεφτούν και θα συμμετέχουν σε δραστηριότητες στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού, στα Λουτρά Λαγκαδά, στο Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού, στο Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας –Βόλβης, στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας, στους Βασιλικούς τάφους της Βεργίνας και σε άλλα σημαντικά ιστορικά μνημεία της Θεσσαλονίκης.