Τα σπίτι και τα πολυτελή αυτοκίνητα των πλουσίων φαίνεται πως είχε βάλει στο μάτι 10μελής σπείρα Αλβανών, που «χτυπούσε» μονοκατοικίες και μεζονέτες σε Πανόραμα, Πεύκα, Ωραιόκαστρο, Σίνδο και Πυλαία. Η δράση των 10 ατόμων χρονολογείται από …>>>

τον Σεπτέμβριο του 2009 ως τον Μάρτιο του 2010.

Σε βάρος 10 Αλβανών σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τις κατηγορίες της «εγκληματικής οργάνωσης» και των «διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών». Παράλληλα, διευκρινίστηκαν οι ρόλοι, η ιεραρχική σχέση και ο τρόπος λειτουργίας της οργάνωσης.

Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης από τον Σεπτέμβριο του 2009 ως τον Μάρτιο του 2010, διέρρηξαν συνολικά 15 μονοκατοικίες-μεζονέτες, από τις οποίες, αφού άρπαξαν τα κλειδιά, έκλεψαν 5 πολυτελή αυτοκίνητα, διάφορα χρηματικά ποσά, πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και προσωπικών αντικειμένων των ιδιοκτητών. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε ήδη στους ιδιοκτήτες τους. Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι η λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η εγκληματική δράση της συμμορίας.