panionios_aris_89_80_20110416_01

Με επική ανατροπή στο τελευταίο τετράλεπτο σε ένα ματς θρίλερ ο Πανιώνιος κέρδισε 89-80 τον Aρη στην παράταση και βλέπει πια ξεκάθαρα προς την οκτάδα των playoffs.

Ήταν ματς για γερά νεύρα εξ αρχής και αποδείχθηκε περίτρανα μέχρι το φινάλε ο χαρακτήρας του ντέρμπι που είχε ο αγώνας. Ο Πανιώνιος πήρε τη μεγάλη νίκη που του δίνει αβαντάζ για να αγωνιστεί στα playoffs, ενώ ο Aρης πρέπει να παλέψει πλέον για να μπει στην τετράδα.

Οι άμυνες έπαιζαν το μεγαλύτερο ρόλο στο παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά με τον ’ρη να ψάχνει ελεύθερα σουτ πίσω από τη γραμμή των 6,75 μ. και να μένει έτσι σε επαφή με το σκορ (14-16, 9') παρά το ότι ο Πανιώνιος έπαιζε περισσότερο ορθολογικά δίνοντας έμφαση στο παιχνίδι μέσα στη ρακέτα με τους Κόβιλ, Παραγυιό και Σαρικόπουλο.

Οι «κυανέρυθροι» έλεγχαν το ματς μέχρι το 16' (28-25), αλλά όταν ο Aρης άρχισε να εκμεταλλεύεται τα λάθη των γηπεδούχων στην περιφέρεια έτρεξε σερί 10-1 και πήρε προβάδισμα έξι πόντων (29-35, 18'). Τα σφυρίγματα των διαιτητών ξεσήκωσαν τις διαμαρτυρίες των Νεοσμυρνιωτών από την εξέδρα, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν κατάφεραν να φέρουν ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Ο Aρης συνέχισε να ψάχνει σκορ με μακρινά σουτ των Χαραλαμπίδη, Χατζηβρέττα και Μπράουν, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο έβαλε στην εξίσωση της επιθετικής του ανάπτυξης και το παιχνίδι στη ρακέτα με τον Τόμας εγκλωβίζοντας για τα καλά τον Πανιώνιο.

Η διαφορά έφθασε έτσι σε διψήφια επίπεδα (46-56, 29') με τους Νεοσμυρνιώτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν στην άμυνα τους αντιπάλους τους, αλλά ούτε και να έχουν σημείο αναφοράς στην επίθεση. Ο Aρης έλεγχε πλήρως τον αγώνα μέχρι το 36' (57-67) κυρίως λόγω της αστοχίας των «κυανέρυθρων» ακόμα και σε ελεύθερες προσπάθειες.

Το σκηνικό άλλαξε πλήρως στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο να τρέχει 11-0 σερί για το 68-67 στο 39’ έχοντας πρωταγωνιστές το δίδυμο των Τσιάρα και Κόβιλ που βγήκαν νικητές από όλες τις προσωπικές μονομαχίες κοντά στο καλάθι.

Το τελευταίο λεπτό στην Νέα Σμυρνή ήταν δραματικό με τον Χατζηβρέττα να προσπαθεί να δώσει την νίκη στον Aρη πετυχαίνοντας τέσσερις πόντους για το 70-71 στα -26’’. Ο Μπατής έχασε έπειτα κρίσιμο τρίποντο και ο Χαραλαμπίδης με 2/2 βολές έκανε το 70-73 στα -5’’. Η τελευταία πράξη του θρίλερ ωστόσο άνηκε στον Πανιώνιο. Ο Aντερσον περίμενε οπλισμένος στη γωνία για τρίποντο, αλλά κόπηκε αρχικά από τον Μπάβτσιτς. Ξαναπήρε τη μπάλα όμως, και με εύστοχο τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση.

Η ψυχολογία ήταν πια με το μέρος του Πανιωνίου που συνεχίζοντας από εκεί που είχε μείνει στην κανονική διάρκεια του αγώνα «καθάρισε» τον αγώνα από τα πρώτα λεπτά του έξτρα πεντάλεπτου παίρνοντας τη μεγάλη νίκη με 89-80.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 33-39, 51-59, 73-73 (κ.α.), 89-80