paok_kolossos_rodou_66_56_20110416_01

Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε, δηλαδή τη νίκη απέναντι στον Κολοσσό και πλέον στην Καβάλα θέλει νίκη και με μισό καλάθι για να έχει το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Από τον Δικέφαλο ξεχώρισε ο Στίγκερς με 20 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Μάρσαλ, Αποστολίδη, Ντόιζερ, Στίγκερς και Γκετσέφσκι. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε να ξεκινήσει με τους Καλάθη, Τζόρνταν, Χαρίση, Τσάμη και Γκόλεματς.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πήρε προβάδισμα 9 πόντων στο πρώτο 5λεπτό(12-3) το οποίο όμως εξανεμίσθηκε πολύ γρήγορα με το ημίχρονο να τελειώνει 18-16. Οι γηπεδούχοι με τους Στίγκερς και Ντόιζερ απειλούσαν διαρκώς το καλάθι του Κολοσσού, ενώ οι ροδίτες με τον Καλάθη να είναι αρκετά ζεστός ήταν αυτός που έβαλε και πάλι στο παιχνίδι την ομάδα του. Μια απόφαση του Σπυρίδωνος δευτερόλεπτα πριν ολοκληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο άναψε όλο τον ΠΑΟΚ. Ο Μάρσαλ πήγαινε προς το καλάθι, με τον Παππά να του βάζει τρικλοποδιά και να δίνεται βήματα.

Η ομάδα του Κολοσσού ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Μάλιστα δύο φορές πήρε κεφάλι στο σκορ δείχνοντας πως ήρθε να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Αλλωστε ΠΑΟΚ και Κολοσσός έχουν τον ίδιο στόχο, δηλαδή την παρουσία στην πρώτη τετράδα. Η πρώτη στο 12’ (19-20) και η δεύτερη στο 16’ (25-26) την οποία κράτησε μέχρι και το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου (30-32). Οι Γκόλεματς 8(1) και Καλάθης 12(2)ήταν αυτοί που ξεχώρισαν. Από τον ΠΑΟΚ, πλην των Μάρσαλ και Ντόιζερ οι υπόλοιποι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα έδειξαν ότι δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί, ενώ ο Γκετσέφσκι μετά τα δύο φάουλ από πρώτο δεκάλεπτο αμυντικά και επιθετικά ήταν λίγος.

Εντυπωσιακό ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ στο τρίο δεκάλεπτο. Σοβαρός στην άμυνα και εύστοχος επιθετικά γύρισε το παιχνίδι και πήρε αυτός το προβάδισμα στο σκορ(25’ 39-34). Ο Δικέφαλος του Βορρά από τα 6,75 βομβάρδισε το καλάθι του Κολοσσού που δεν μπορούσε να βρει τις λύσεις αμυντικά. Το θετικό για την ομάδα του Μαρκόπουλου ήταν ότι «ξύπνησε» ο Στίγκερς. Ο Αμερικανός πέτυχε 9 πόντους από την γραμμή του τρίποντου. 48-38 τελείωσε το τρίτο δεκάλεπτο.

Πέντε λεπτά έπρεπε να περάσουν, στο τελευταίο δεκάλεπτο, για να πετύχει ο ΠΑΟΚ καλάθι(35’ 48-44). Στις περισσότερες επιθέσεις η μπάλα έμεινε στα χέρια των παικτών του Μαρκόπουλο και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένας εκνευρισμός στην εξέδρα, αλλά και στον πάγκο. Ο Κολοσσός από την άλλη πλευρά δεν ήταν και κάθε επίθεση και πόντος. Απλά ήταν λίγο καλύτερος επιθετικά και ανώτερος αμυντικά. Στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του αγώνα, εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ ροκάνισε τον χρόνο και πετύχαινε καλάθια καθοριστικά, σε σχέση με την ομάδα της Ρόδου που ήταν τραγικά άστοχη είτε κάτω από το καλάθι είτε από την περιφέρεια. Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής παίρνοντας μάλιστα στο τέλος διαφορά 10 πόντων 66-56.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 30-32, 48-38, 66-56


από το Πηγή: www.gazzetta.gr