festival_olimpou_ispania_timomeni_xora_20110411_01

Επισημοποιήθηκε η συμμετοχή της Ισπανίας στο 40ο Φεστιβάλ Ολύμπου ως τιμώμενη χώρα. Αυτό αποφασίστηκε –και ανακοινώθηκε- στη συνάντηση είχαν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου κκ. Γρηγόρης Παπαχρήστος και Νίκος Πασχαλούδης με τον

Πρέσβη της Ισπανίας στην Αθήνα κ. Miguel Fuertes Suárez, στην οποία  Να σημειωθεί ότι σημαντικό ρόλο στη συνάντηση είχε ο καθηγητής Αρχαιολογίας και πρόεδρος του μουσείου Ακρόπολης κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Ισπανό Πρέσβη.

Μεταξύ των δύο πλευρών συζητήθηκαν τα διαδικαστικά και οργανωτικά θέματα της επίσημης συμμετοχής της Ισπανίας στο Φεστιβάλ Ολύμπου καθώς και οι δυνατότητες ένταξης σημαντικών καλλιτεχνικών σχημάτων στο πρόγραμμά του.

Το φετινό Φεστιβάλ θα έχει επετειακό χαρακτήρα με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από τη γέννησή του. Με αφορμή το γεγονός της συμμετοχής της Ισπανίας στο Φεστιβάλ Ολύμπου συζητήθηκαν οι δυνατότητες ευρύτερης συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού και τουρισμού.

Ο Ισπανός Πρέσβης δήλωσε πως εκτιμά ιδιαίτερα τον ελληνικό πολιτισμό, θαυμάζει το μουσείο της Ακρόπολης και το έργο του καθηγητή κ. Παντερμαλή, ενδιαφέρθηκε να μάθει λεπτομέρειες για την Πιερία και τη Μακεδονία ενώ εκμυστηρεύτηκε πως μεγάλη του επιθυμία είναι να πάρει μέρος στον μαραθώνιο του Ολύμπου. Ο κ. Παπαχρήστος, ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, προσκάλεσε τον Πρέσβη να επισκεφθεί την Πιερία και την Μακεδονία, πρόσκληση την οποία ευχαρίστως αποδέχτηκε για το εγγύς μέλλον. Δεσμεύτηκε όμως ότι θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Ολύμπου που θα πραγματοποιηθούν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να οριστούν εκπρόσωποι και από τις δύο πλευρές οι οποίοι στο εξής θα συζητούν και θα συντονίζουν τα θέματα της συνεργασίας. Από την πλευρά της Πρεσβείας ορίστηκε ο σύμβουλος του Πρέσβη και γνώστης των ελληνικών πραγμάτων κ. Cristian Font Calderon και από την πλευρά του Φεστιβάλ Ολύμπου ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων κ. Νίκος Πασχαλούδης.

Το Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνεδριάζει εντός της εβδομάδας έχοντας μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση και τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη συνεργασία της Ισπανίας, την επικύρωση των νέων μελών καθώς και την κατάρτιση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 40ου Φεστιβάλ. Επίσης, στις αρχές Μαΐου έχουν οριστεί εκλογές για νέο διοικητικό συμβούλιο.