Δύο σπείρες που είχαν ρημάξει αυτοκίνητα και διαμερίσματα εξάρθρωσε η ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Οι δύο σπείρες που δρούσαν ανεξάρτητα μεταξύ τους αποτελούνται από Έλληνες η πρώτη και γεωργιανούς η δεύτερη.



Στην πρώτη περίπτωση, οι δύο διαρρήκτες αυτοκινήτων, 23 και 34 ετών έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας έπειτα από προληπτικό έλεγχο από αστυνομικούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί βρήκαν στη κατοχή των δραστών τραπεζικές κάρτες, ένα GPS και άλλα μικροαντικείμενα που τα είχαν πάρει από διάρρηξη οχήματος.
Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτια τους στη Μενεμένη διαπιστώθηκε ότι o 23χρονος, βοηθούμενος σε ορισμένες περιπτώσεις από τον 34χρονο συνεργό του, σε διάστημα περίπου 50 ημερών, από αρχές Μαρτίου ως 27 Απριλίου 2011, διέρρηξε 37 αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε διάφορα σημεία του κέντρου της πόλης.
Από τα αυτοκίνητα αφαιρέθηκαν ηχοσυστήματα, φορητοί Η/Υ, έγγραφα, συσκευές πλοήγησης, είδη ρουχισμού, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα, η συνολική αξία των οποίων εκτιμάται ότι ανέρχεται στις 37.500 ευρώ.
Σημειώνεται ότι αμφότεροι οι διαρρήκτες συνελήφθησαν στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχαν προσφάτως αποφυλακισθεί.
Στη δεύτερη περίπτωση αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εξάρθρωσαν σπείρα Γεωργιανών που ευθύνεται για πλήθος διαρρήξεων και κλοπών από διαμερίσματα και γραφεία της πόλης, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των αλλοδαπών, ηλικίας, 23, 31,27 και 26 ετών, με την κατηγορία των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών».
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι, από τον Νοέμβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2010, δρώντας σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης (κέντρο, Νεάπολη, Χαριλάου, Άνω Πόλη, Τούμπα, Ανάληψη, κ.α) και ενεργώντας υπό διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέρρηξαν συνολικά 29 διαμερίσματα και δύο γραφεία, απ΄ όπου αφαίρεσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα τιμαλφή, μεγάλης συνολικής χρηματικής αξίας.