texniti_noimosini_01Το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσσαλονίκης (ACT) διοργανώνει ένα σημαντικό διεθνές συνέδριο σήμερα και αύριο, 11-12 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του στην Πυλαία, στη διάρκεια του οποίου θα εξεταστούν θέματα σχετικά με τη γνωστική επιστήμη και την …>>>

τεχνητή νοημοσύνη καθώς και το αν η μπορεί να υπάρξει τεχνητή νοημοσύνη πέρα από τα ρομποτικά σώματα ή κατά πόσο η ίδια η ύλη και οι φυσικές ιδιότητες του ρομποτικού σώματος συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Για το γεγονός αυτό θα παραβρεθούν στη Θεσσαλονίκη 200 διακεκριμένοι Ευρωπαίοι ερευνητές οι οποίοι θα μιλήσουν για τις νέες τάσεις στον τομέα της ρομποτικής, την αλληλεπίδραση περιβάλλοντος – ρομποτικών σωμάτων κ.α. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι και ο Ιωάννης Αλοίμονος, από το πανεπιστήμιο του Μαίρυλαντ, ο οποίος μιλάει ελληνικά.

Οι πρώτες ομιλίες θα γίνουν σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου, στις 15:30 and 17:45 και θα προβληθούν ενδιαφέροντα βίντεο.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ανάπτυξη των Τεχνητών Γνωστικών Συστημάτων» (EUCog), μία ομάδα 700 Ευρωπαίων ερευνητών που συντονίζεται από τον καθηγητή κύριο Βίνσεντ Μύλλερ του ACT. Το δίκτυο χρηματοδοτείται από την ΕΕ και το πρόγραμμα FP7.

Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο μπορείτε τα βρείτε στη διεύθυνση: http://www.eucognition.org. Είσοδος ελεύθερη.