paidia1Αποφασισμένος να ανοίξει νωρίτερα εφέτος τους παιδικούς του σταθμούς (στα τέλη Αυγούστου αντί για τις αρχές Σεπτεμβρίου) και να τους λειτουργεί ως τις 10 το βράδυ, είναι ο δήμος Νεάπολης Συκεών. …>>>

 

Καθώς η περίοδος του Πάσχα έκλεισε με τον πλέον θετικό απολογισμό (η προσέλευση των παιδιών στο σύνολο των Παιδικών Σταθμών και των τεσσάρων Δημοτικών Ενοτήτων ξεπέρασε το 60% των εγγεγραμμένων παιδιών), ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ανακοίνωσε πως «προγραμματίζουμε και προετοιμαζόμαστε για μια ακόμη πρωτοπορία με τη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες από τις 20 Αυγούστου, και όχι από 1 Σεπτεμβρίου, και έως τις 10 το βράδυ ώστε να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο τις αυξημένες ανάγκες των εργαζόμενων γονέων».

Στη σχετική ανακοίνωσή του, πάντως, ο δήμος κάνει λόγο για “αντιδράσεις μικρής μερίδας συνδικαλιστών”, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τέθηκαν εργασιακά θέματα στη λειτουργία των παιδικών σταθμών και εκτός ωραρίου, για τη διευκόλυνση των οικογενειών του δήμου.

«Ευχαριστούμε τους γονείς που για μια ακόμη φορά εμπιστεύθηκαν τις υπηρεσίες του δήμου μας. Συγχαίρουμε, όμως, και τους εργαζόμενους, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πάνω από το 90%, ανταποκρίθηκαν στο καθήκον τους και απέδειξαν ότι τιμούν τον υψηλό ρόλο του παιδαγωγού. Ταυτόχρονα, με την υπεύθυνη στάση τους έθεσαν στο περιθώριο τις μηδαμινές εξαιρέσεις που αποδεικνύουν την κοινωνική τους αναλγησία, καθώς δεν αντιλαμβάνονται ότι οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δομές υπάρχουν για τους πολίτες», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.