ellhnika-petrelaia-750x563Δεκαήμερη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια. Μέσω του Πανελλήνιου Σωματείου τους καταγγέλλουν ότι η Εταιρία τους ζητά να συμφωνήσουν στη στελέχωση των νέων μονάδων σε Θεσσαλονίκη και Ελευσίνα με …>>>

ελλιπές και ελάχιστα εκπαιδευμένο προσωπικό.Η διαμάχη Διοίκησης και Συνδικαλιστών αφορά και τις αποδοχές του προσωπικού. Μάλιστα η διοίκηση έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να κριθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Εκεί που συμφωνούν οι δύο πλευρές είναι στο ότι δε θα υπάρξει πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα.

Στην είσοδο των εγκαταστάσεων των Ελληνικών Πετρελαίων στη Θεσσαλονίκη συγκεντρώθηκαν από το πρωί σήμερα, δεύτερη μέρα της απεργίας, δεκάδες εργαζόμενοι. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις και δύο τετράωρες στάσεις εργασίας.

Το Σωματείο καταγγέλλει ότι η διοίκηση προχωράει στην μείωση αποδοχών των εργαζομένων κατά 40%, παρότι τα ΕΛΠΕ είναι κερδοφόρα
Ο Διευθυντής Δημοσίων και Εταιρικών Σχεσεων του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ευάγγελος Στράνης, απαντά

Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων ζητά, επίσης, να αποκατασταθεί η αλήθεια αναφορικά με τα όσα λέγονται για τους μισθούς των εργαζομένων στα ΕΛΠΕ. Υποστηρίζει ότι τα όσα γράφονται, για τεράστιους μισθούς, δεν είναι αληθή. Προσθέτουν ότι τα ΕΛΠΕ είναι πλέον ιδιωτική εταιρία (το 65% έχει περάσει σε ιδιώτες) και ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση με ΔΕΚΟ, ελλείμματα και επιδοτήσεις από το δημόσιο.