katsiampis_01

Ισόπαλο χωρίς τέρματα αλλά με πολλές κλασικές ευκαιρίες –και αποθέωση για τον Κατσιαμπή που έπαιξε για τελευταία φορά στο Καυτανζόγλειο- έληξε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΑΟΚ. Ένα αποτέλεσμα που άφησε ικανοποιημένους και τους δύο. Ο ΠΑΟΚ με …>>>

νίκη στο εντός έδρας ματς με την Κέρκυρα κλειδώνει την τέταρτη θέση, ενώ στον Ηρακλή σκέφτονται τη νέα χρονιά.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά στο τοπικό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Οι «ασπρόμαυροι» έχοντας ως σύμμαχο τον δυνατό αέρα έβαλαν την μπάλα κάτω και προσπάθησαν να πιάσουν στον ύπνο τους γηπεδούχους. Σε δύο περιπτώσεις είδαν τον Γιώργο Μπαντή να κατεβάζει ρολά στην εστία. Ο Γηραιός δεν μπορούσε να βρει τους διαδρόμους και να προωθήσει το παιχνίδι του και αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο μέχρι το 15λεπτο. Στη συνέχεια οι αποστάσεις μίκραιναν και οι μεταβιβάσεις της μπάλας γίνονταν με σωστό τρόπο.

Ως εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες ευκαιρίες που του δόθηκαν. Ο Βιεϊρίνια είχε δοκάρι, ο Κλάους δύο ευκαιρίες και μία ο Σαλπιγγίδης. Ο Ηρακλής απάντησε δύο φορές με τους Επαλέ και Σολτάνι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής ήταν αυτός που προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον ΠΑΟΚ στο πρώτο μόλις λεπτό της επανάληψης. Κακή συνεννόηση μεταξύ Χαλκιά και Μπαλάφα, ο Μαχόπ έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, αφού η μπάλα πήγε πρώτα στα πόδια του Γκαρσία και στη συνέχεια στον Σολτάνι. Το πλασέ του Γαλλοαλγερινού έσωσε πάνω στην γραμμή ο Τσιρίλο. Νέα μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τον Ηρακλή στο 54ο λεπτό. Ο Μαχόπ κέρδισε φάουλ από τον Βιεϊρίνια έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ. Ο Λίμα ανέλαβε να το εκτελέσει υποχρεώνοντας τον Χαλκιά να... απογειωθεί και να διώξει σε κόρνερ.

Παρόλα αυτά, αυτός που έχασε την ευκαιρία του αγώνα, ήταν ο ΠΑΟΚ. Με τον Μουσλίμοβιτς, που μπήκε αλλαγή και πλάσαρε άουτ από εκεί που πετυχαίνουν γκολ τα παιδιά των ακαδημιών…

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Μπαντής, Αραμπατζής (13’ Καϊτά), Χοσέμι, Κατσαμπής (71' Στάμου), Λίμα, Ντάνι, Κυριαζής, Μαχόπ, Επαλέ (51’ Γιάκομπ), Γκαρσία, Σολτάνι.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπαλάφας, Τσιρίλο, Λίνο, Βιτόλο, Φωτάκης (46’ Αρίας), Ίβιτς, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια (80’ Ελ Ζαρ), Αθανασιάδης (59’ Μουσλίμοβιτς)

Διαιτητής: Μάνταλος

Βοηθοί: Πάνου, Φαντόπουλος

Κίτρινες: Κατσαμπής, Καϊτά, Ιάκομπ, Κυριαζής / Ίβιτς, Μπαλάφας

Κόκκινες: -


από το www.gazzetta.gr