anim_fest_2011_01Μια επιλογή του προγράμματος του 6ου AnimFest – Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας θα παρουσιάσει στην πόλη μας από σήμερα Δευτέρα 21 έως και την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011 το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές…>>>

θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Παύλος Ζάννας του Ολύμπιον (πλ. Αριστοτέλους 10, τηλ. 2310-378.400).
Το πρόγραμμα που θα φιλοξενηθεί περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα σε τρεις σταθμούς στην ιστορία του γερμανικού animation, το οποίο εκτείνεται από το έργο της μεγάλης κυρίας του πρωτοποριακού κινηματογράφου Lotte Reiniger και την παραγωγή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας, μέχρι τις δημιουργίες της επανενωμένης Γερμανίας. Επίσης, ένα αφιέρωμα στο οπτικοακουστικό έργο του Μιχάλη Αρφαρά, ένα ειδικό αφιέρωμα στον Βρετανό animator Barry Purves, καθώς και το πλήρες έργο του διεθνώς βραβευμένου cult Ισπανού σκηνοθέτη – animator Sam. Τέλος, στο πρόγραμμα εντάσσονται ένα μικρό δείγμα της σειράς «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», καθώς και δύο ειδικές προβολές πολυβραβευμένων ταινιών animation μικρού μήκους πρόσφατης παραγωγής.
Οι περισσότερες από τις ταινίες δεν έχουν διάλογους. Όσες έχουν, συνοδεύονται από αγγλικούς υπότιτλους. Τιμές εισιτηρίων: 1 προβολή: 5 ευρώ κανονικό & 4 ευρώ για τους κατόχους CineΚάρταF. Ημερήσιο: 8 ευρώ κανονικό & 6 ευρώ για τους κατόχους CineΚάρταF.