OPENCOFFEE ANTIDIMARHIA 180311 02Τι κοινό έχουν μια πρωτοποριακή ιστοσελίδα για τη διακίνηση μουσικής, ένα πρόγραμμα για εκκολαπτόμενους συγγραφείς και μια καινοτομική εφαρμογή που υπολογίζει πόση ενέργεια καταναλώνει ένα κτίριο; Οι δημιουργοί τους…>>>

βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν στην καθιερωμένη, ανά μήνα, συνάντηση των μελών της οργάνωσης Open coffee, που έγινε στο φουαγιέ του νέου δημαρχείου.

Το open coffee Θεσσαλονίκης αποκτά την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και μετακομίζει στο νέο Δημαρχιακό Μέγαρο.

OPENCOFFEE ANTIDIMARHIA 180311 01Η 23η συνάντηση του θεσμού  που στοχεύει στο  να φέρει σε επαφή νέους με κοινά ενδιαφέροντα με σκοπό τη διαμόρφωση συνεργιών, να καλλιεργήσει την κουλτούρα της καινοτομίας και του επιχειρείν και να διαδώσει τις νέες τεχνολογίες με έμφαση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαρτίου, στο κατάμεστο φουαγιέ του νέου Δημαρχείου.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παιδείας και Τουρισμού, Σπύρος Πέγκας. Ο κος Μπουτάρης παρακολούθησε τις ομιλίες του open coffee και δήλωσε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο δημαρχείο ενώ ο κος Πέγκας τόνισε ότι «στρατηγικός μας στόχος είναι να γίνει το δημαρχείο πόλος πολιτισμού».  

OPENCOFFEE ANTIDIMARHIA 180311 04Σ΄ αυτήν τη διοργάνωση του  open coffee o Δημήτρης Τζούρης και ο Κώστας Βοζίκης παρουσίασαν  ένα νέο διαδικτυακό μουσικό project που υποστηρίζει την ανεξάρτητη καλλιτεχνική δημιουργία. Ο  Νικόλαος Κουμαρτζής και ο Βαλάντης Ναγκολούδης,  εξήγησαν πως εφαρμόζοντας επιτυχημένα μοντέλα «αυτοέκδοσης», μπορούν δημιουργικοί άνθρωποι  να κυνηγήσουν το συγγραφικό τους όνειρο ενώ  ο δικηγόρος Γιώργος Περιβολάρης,  ανέλυσε  πως προστατεύεται η καινοτομία βάσει του δικαίου βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας. Τέλος ο Βασίλης Νικολόπουλος παρουσίασε  καινοτόμες υπηρεσίες Ενεργειακής Πληροφορικής, και Ενεργειακών Κοινωνικών δικτύων και ανέλυσε την στρατηγική της εταιρίας του για την επέκταση της σε Ελλάδα και Silicon Valley.

Το καθιερωμένο ραντεβού των οργανωτών  του open coffee ανανεώθηκε για την Τρίτη 12 Απριλίου στο φουαγιέ του νέου Δημαρχιακού Μεγάρου.