psomiadis _01«Σήμερα, ο λαός νοσταλγεί τους ήρωες του ’21, γιατί βλέπει γύρω του νάνους, όπως έχει πει εύστοχα ο μεγάλος ευπατρίδης Σαράντος Καργάκος. Οι ορίζοντες του μέλλοντος μπορούν να ανοίξουν, μόνο όταν το παρελθόν δεν έχει ξεχαστεί…» …>>>

Αυτό τόνισε, με αφορμή τη σημερινή επέτειο, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης. Και πρόσθεσε:

«Την ίδια ώρα, καλούμαστε να μάθουμε από την ιστορία μας. Να διαβάσουμε με προσοχή και εκείνες τις ένδοξες σελίδες που αναφέρονται στο σαράκι της διχόνοιας, στις εμφύλιες έριδες, που λίγο έλειψε να οδηγήσουν την Επανάσταση στον Καιάδα της καταστροφής. Να καταλάβουμε, πως οι σκληρές προκλήσεις του παρόντος, η βαθιά οικονομική, κοινωνική, πνευματική και εθνική κρίση, απαιτούν την ενότητα και την ομοψυχία του Ελληνισμού.».

Σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, που πραγματοποιήθηκε χθες, στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών Απ. Τζιτζικώστα και Δ. Ψωμιάδη, της Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Μακεδονίας Αθηνάς Αηδονά, περιφερειακών συμβούλων, υπηρεσιακών παραγόντων και υπαλλήλων της υπηρεσίας, ο περιφερειάρχης τόνισε:

«Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι καιροί είναι πονηροί, απαγορεύουν τον εφησυχασμό και επιβάλλουν τη διαρκή επαγρύπνηση. Η ιστορία έχει δείξει ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα. Δεν είμαστε ξοφλημένοι, όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.  «Σήμερα, πατριωτισμός είναι να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει ο ραγιάς της Ευρώπης. Να κρατήσουμε την εθνική μας υπερηφάνεια. Να βγάλουμε την ταμπέλα «Πωλείται η Ελλάς. Η χώρα μας μπορεί να ευημερήσει».

«Αρκεί να παραμερίσουμε τα μικρά και να αποβλέψουμε στα μεγάλα – και από το παρόν να σκεφτόμαστε παραπάνω το μέλλον. Να βάλουμε την Ελλάδα μας πάνω από τα κόμματα, πάνω από τις κομματικές ταμπέλες, να βάλουμε το συλλογικό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον. Όλοι μαζί, να σηκώσουμε τον τόπο μας ψηλά. Όλοι μας, ένα κόμμα: η Ελλάδα μας», κατέληξε ο κ. Ψωμιάδης.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Σουλτάνα Λευκοπούλου, σχολική σύμβουλος φυσικών επιστημών Β΄βάθμιας εκπαίδευσης. Την εκδήλωση πλαισίωσαν με τραγούδια και ποιήματα μαθητές της Β΄τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.