elvo_ergazomenoi_01Δύο θετικές εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων δημιουργούν αισιοδοξία για την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ). Η πρώτη αφορά την καταβολή των μισθών του Φεβρουαρίου στους εργαζομένους, η οποία, σύμφωνα με τον…

πρόεδρο του σωματείου τους Γιώργο Μαυρομάτη, αναμένεται να γίνει σήμερα. Η δεύτερη θετική εξέλιξη προέκυψε από τις επαφές που είχαν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Μαυρομάτη, από τις συναντήσεις προέκυψε ότι μάλλον θα «ξεμπλοκάρουν» κάποια -επί χρόνια παγωμένα- προγράμματα των ενόπλων δυνάμεων, που θα αυξήσουν το αντικείμενο της επιχείρησης.

Το «ξεπάγωμα» των συμβάσεων αναμένεται με τη σειρά του να «γλυκάνει» τις τράπεζες, φέρνοντας θετικές εξελίξεις στο θέμα του ανοίγματος γραμμής πιστώσεων, ύψους 15 εκατ. ευρώ (συν άλλα 15 εκατ. για έκδοση εγγυητικών επιστολών) με εγγύηση του δημοσίου, που διαπραγματεύεται η εταιρία.

Το δημόσιο έχει δώσει μόνο καταρχήν εγγύηση για το άνοιγμα της γραμμής, αλλά πιο συγκεκριμένες εξελίξεις στο θέμα (οριστική έγκριση της εγγύησης) αναμένονται προσεχώς. «Το θέμα της ροής χρηματοδότησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις συμβάσεις, καθώς και οι τράπεζες θέλουν να είναι διασφαλισμένες», σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης. Από την πλευρά της, η διοίκηση της ΕΛΒΟ με μια λιτή ανακοίνωση, αναφέρει ότι «μετά την εξασφάλιση ρευστότητας, βαίνει προς ομαλοποίηση η μισθοδοσία του προσωπικού της για τον μήνα Φεβρουάριο», ενώ «σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Οικονομικών εντείνονται οι προσπάθειες για την άμεση χρηματοδότηση της εταιρείας από το τραπεζικό σύστημα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή εκτέλεση των τρεχουσών συμβάσεων».

από τον www.typosthes.gr