tzitzikostas_kirilos_01Ρώσους δημοσιογράφους κι επιχειρηματίες σκέφτεται να φέρει, στη Θεσσαλονίκη, από τη Μόσχα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. Ο κ. Τζιτζικώστας βρέθηκε στη Ρωσική πρωτεύουσα, για την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2011.

 

Στη συνάντησή του με τον υπουργό Τουρισμού και με τον πρόεδρο της έκθεσης Τουρισμού ΜΙΤΤ,  αποφάσισαν να διοργανώσουν δημοσιογραφικές αποστολές με Ρώσους δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη και να διερευνήσουν τη δυνατότητα να είναι ο νομός Θεσσαλονίκης η τιμώμενη περιοχή στην έκθεση της επόμενης χρονιάς, ΜΙΤΤ 2012, στο πλαίσιο του εορτασμού των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης..

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών συμφώνησαν να διοργανώσουν επιχειρηματικές αποστολές Ρώσων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη και Ελλήνων στη Μόσχα για να ενισχυθεί η επιχειρηματική συνεργασία των δύο περιοχών και να δρομολογηθούν καλοκαιρινά μαθήματα στα Πανεπιστήμια της Θεσσαλονίκης για Ρώσους φοιτητές και έλληνες που ζουν στη Ρωσία για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. 

Στη συνάντησή του με τον Πατριάρχη Κύριλλο και με την ελληνική κοινότητα της Μόσχας, επισκέφθηκε το ελληνικό σχολείο και το Ίδρυμα Πολιτισμού(φωτογραφία).

«Τα μηνύματα από τη αγορά της Ρωσίας είναι πολύ θετικά για τη χώρα μας. Η παρουσία μας είχε ως στόχο να εκμεταλλευτούμε το ευνοϊκό κλίμα που έχει δημιουργηθεί και να ενισχύσουμε την τουριστική κίνηση προς τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, η οποία για φέτος προβλέπεται να αυξηθεί σημαντικά», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τόνισε δε, πως «η εξωστρέφεια είναι ο μοναδικός δρόμος που μπορεί να μας βγάλει από τη δύσκολη θέση που είμαστε σήμερα και να μας οδηγήσει στην ανάπτυξη».