Μαθητές δενδροφυτεύουν στον Εύοσμο και το Κορδελιό

4dendrofyteusiΔεντροφύτευση στους αύλειους χώρους τριών Σχολικών Συγκροτημάτων με την συμμετοχή μαθητών θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 8.30 π.μ.

Η δενδροφύτευση την οποία οργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου και την αντιδημαρχία Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, θα πραγματοποιηθεί στα εξής σχολεία :

-στο 5ο - 8ο & 20ο Δημοτικό Σχολείο

-στο 22ο Νηπιαγωγείο Δημοτικού Διαμερίσματος Ευόσμου

(Οδός 17ης Νοέμβρη και Ολυμπιάδος),

-στο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο και Λύκειο

(Οδός Πηνειού και Κολοκοτρώνη) Δημοτικού Διαμερίσματος Ευόσμου

και στο 1ο Γυμνάσιο Δημοτικού Διαμερίσματος Κορδελιού (Οδός Παπάγου).

«Η παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, είναι ημέρα αφύπνισης αλλά και υπενθύμισης πως όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά πρέπει να βοηθήσουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουμε στην αύξηση του πρασίνου ακόμα και μέσα στον πυκνοκατοικημένο ιστό της πόλης. Ο δήμος μας λόγω της γειτνίασης του με τη Βιομηχανική Ζώνη και της αυξημένης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κάθε χρόνο πραγματοποιεί σε τακτά χρονικά διαστήματα δεντροφυτεύσεις και άλλες οικολογικές παρεμβάσεις με την συμμετοχή των δημοτών. Η φετινή μας δενδροφύτευση έχει προτεραιότητα τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, τη δημιουργία και την ενίσχυση των πνευμόνων πρασίνου σε όλες τις περιοχές του ενιαίου δήμου μας. Επενδύουμε διαχρονικά σε δράσεις που συμβάλλουν στην πράσινη ανάπτυξη και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης σε όλους τους συμπολίτες μας με πρώτους τους μαθητές μας» δήλωσε ο δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου Στάθης Λαφαζανίδης.

Σχόλια