Ο δήμος Βόλβης με το καρναβάλι στο Σταυρό και τις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλες τις κοινότητες δίνει την ευκαιρία για μια απόδραση από την καθημερινότητα, και τα συνηθισμένα.

 

Κορυφαία εκδήλωση είναι το Καρναβάλι του Σταυρού, που διεξάγεται στην έδρα του δήμου Βόλβης. Το γλέντι κορυφώνεται την Κυριακή 6 Μαρτίου 2011, στις 16.00, με τη μεγάλη καρναβαλίστικη Παρέλαση Αρμάτων, όπου συμμετέχουν περισσότεροι από 500 καρναβαλιστές.

Στην Απολλωνία, την Κυριακή, μια άλλη παράδοση καλά κρατεί. Είναι το κάψιμο του Καρνάβαλου στην αλάνα του συνεταιρισμού, νωρίς το μεσημέρι, που συνοδεύεται με παραδοσιακή μουσική, σουβλάκια, λουκάνικα και κρασί. Επίσης στο Σκεπαστό, ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει το πρωί αποκριάτικο πάρτι για τους μικρούς –αλλά και τους… μεγάλους- φίλους.

Φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα, με τη συνοδεία λαϊκής ορχήστρας πλαισιώνουν το πέταγμα των χαρταετών στο Σταυρό την «Καθαρά Δευτέρα». Σε όλα τα χωριά του δήμου Βόλβης, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει την παραδοσιακή φασολάδα και τα σαρακοστιανά εδέσματα, μέσα σε απαράμιλλο φυσικό περιβάλλον και τη θερμή φιλοξενία των κατοίκων τους.