Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρήθηκαν την Πέμπτη οι συνάδελφοι των δολοφονημένων αστυνομικών, οι οποίοι έπεσαν από τα πυρά κακοποιών, αλλά και πολίτες, για τα κρούσματα εγκληματικότητας που όλο και πληθαίνουν.

 

Οι αστυνομικοί κρατούσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν η φράση "Προσφέρουμε το Ίδιο μας το Αίμα", απευθυνόμενοι στην Πολιτεία και στον πολιτικό κόσμο της χώρας. Ένα άλλο πανό ανέγραφε: “Με αγώνες τιμούμε τους νεκρούς μας”…

Αστυνομικοί, τόσο ένστολοι όσο και με πολιτικά, δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ μαζί με απλούς πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κ. Μακεδονίας και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης, συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου, στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους, για να αποτίσουν φόρο τιμής και να εκφράσουν τον πόνο και τη θλίψη τους για τους αδικοχαμένους αστυνομικούς.

Οι συγκεντρωμένοι κράτησαν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των δύο αστυνομικών.

Ως ένδειξη μνήμης, οι δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ, έβαλαν, για λίγα λεπτά, σε λειτουργία τις σειρήνες και τα φώτα των δικύκλων τους.

Λεπτομέρειες για την συγκέντρωση των πολιτών αργότερα, στο salonicanews.