xartaetoi_20110305_02Άλλαξε όψη, χθες, Σάββατο 5 Μαρτίου 2011, από τις 10.30 τα πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, το νέο δημαρχείο Θεσσαλονίκης. Υποδέχτηκε μια μεγάλη γιορτή με αφορμή τις Απόκριες και την Καθαρή Δευτέρα, που έδωσε χαρά κυρίως στα παιδιά.


Στο δημιουργικό κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού που διοργάνωσε την εκδήλωση, ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες παιδιά και γονείς. Τα παιδιά, με πινέλα και ζωηρά χρώματα, δημιούργησαν το δικό τους μοναδικό χαρταετό, για να στολίσουν τον ουρανό της Θεσσαλονίκης την Καθαρή Δευτέρα.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρόσφερε 500 χαρταετούς όπου πραγματικά έγιναν ανάρπαστοι!
Τα παιδιά κατασκεύασαν αποκριάτικες μάσκες, ενώ οι μικρότεροι φίλοι χρωμάτισαν μασκαράδες σε μεγάλους καμβάδες.
karnavali_gaitanaki_20110305_01Αποκριά χωρίς γέλιο και χορό δεν γίνεται, έτσι μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν ενεργά σε δρώμενα με παντομίμα, μουσικοκινητικά παιχνίδια και  τρενάκια με δράκους, για να χορέψουν στο τέλος γύρω από τα  3 μεγάλα γαϊτανάκια.
Οι δημιουργικές αυτές δράσεις  υλοποιήθηκαν με τη βοήθεια 25 εθελοντών της Καλλιτεχνικής Παιδαγωγικής Ομάδας “Σχεδία στην πόλη”.
karnavali_xilopodaroi_20110305_01Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της Ανώτερης Σχολής Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης με χορευτικά δρώμενα και της Φιλαρμονικής του Δήμου Θεσσαλονίκης που με όμορφες μελωδίες «γέμισε» τον χώρο της εκδήλωσης.