thessaloniki_01Πυρά κατά πάντων εκτόξευσαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης και  ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος  του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης  Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης,  με αφορμή

τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Ν. Σηφουνάκη και το νέο Ρυθμιστικό.
«Οι πολίτες αναρωτιούνται πως μπορούν να εφαρμοστούν παράλληλα το «μάστερ πλαν» του κ. Ρέππα, το σχέδιο «Θεσσαλονίκη 2012» της κ. Μπιρμπίλη, το τραμ και η θαλάσσια συγκοινωνία του κ. Βούγια και το νέο ρυθμιστικό σχέδιο του κ. Σηφουνάκη. Καλά είναι τα… όνειρα, αλλά δεν μας είπατε καν που θα βρείτε τα λεφτά, κ. υπουργέ» σχολίασε ο κ. Ψωμιάδης.
Και προσθέτει: «Κουραστήκαμε εδώ και 20 χρόνια να ακούμε τις ίδιες υποσχέσεις από τους ίδιους ανθρώπους. Επιτέλους! Ασχοληθείτε λίγο σοβαρά με τη Θεσσαλονίκη, που και φέτος για την κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να αποτελεί άγονη γραμμή στην ακτοπλοΐα. Μην παίζετε με την υπομονή των πολιτών. Φτάνει πια η κοροϊδία». Κι εξέφρασε την αμφιβολία του για το αν θα ολοκληρωθεί «το ένα και μοναδικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, το μετρό».

Ο κ. Καλαφάτης, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τους Υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στην οποία τονίζει ότι δεν θα πρέπει να διαχέονται τόσο οι δυνάμεις όσο και οι περιορισμένοι οικονομικοί πόροι σε συγκοινωνιακά πειράματα, απλά για να ικανοποιηθούν επιθυμίες κυβερνητικών στελεχών.

Αναφορικά με το ζήτημα της Θαλάσσιας Συγκοινωνίας ο κ. Καλαφάτης ζητά διευκρινήσεις αναφορικά με την καταρχήν ύπαρξη ώριμου επενδυτικού ενδιαφέροντος και διερευνά τις προθέσεις της κυβέρνησης για ενδεχόμενη επιχορήγηση του εισιτηρίου της.