Απέχουν μαθητές από την Ημαθία

4sxoleiaΣε τριήμερη αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν από χθες οι μαθητές δημοτικών σχολείων από τους δήμους Βέροιας και Αλεξάνδρειας Ημαθίας, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα της μεταφοράς τους στα σχολεία.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήμου Βέροιας, μαζί με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων μαθητών των σχολικών μονάδων στις οποίες έχει προκύψει πρόβλημα και την Ομοσπονδία Γονέων Νομού Ημαθίας.

«Ζητούμε άμεσα λύση στο πρόβλημά μας. Δεν θα στείλουμε τα παιδιά στο σχολείο, αν δεν δούμε να υλοποιούνται οι δεσμεύσεις των αρμοδίων», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας, Παναγιώτης Χατζησάββας.

«Για αύριο Παρασκευή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, αποφασίσαμε οι μαθητές μας να απόσχουν από τα μαθήματά τους», πρόσθεσε ο κ. Χατζησάββας.

Στο μεταξύ, δεκάδες γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής στην πλατεία Δημαρχείου, στη Βέροια, και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, ζητώντας λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ομάδα γονέων συναντήθηκε με εκπρόσωπο του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο οποίος -μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο - ενημέρωσε τους γονείς ότι έχει δρομολογηθεί λύση, με νομοθετική ρύθμιση που θα ψηφιστεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, στο φορολογικό νομοσχέδιο.


από το www.seleo.gr

Σχόλια