Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων γνωστού τουριστικού πρακτορείου της Θεσσαλονίκης. Οι υπεύθυνοι αποδεικνύονται… ανεύθυνοι, καθώς…>>>

κατηγορούνται από μαθητές ότι, ενώ έκλεισαν σχολικές εκδρομές και πήραν προκαταβολές, ενημέρωσαν πως, τελικά, αυτές δε θα γίνουν!

Οι γονείς των μαθητών του 1ου και 15ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου Γενικού Λυκείου Ασβεστοχωρίου, κατήγγειλαν πως κατέβαλαν στο συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο μέρος ή το σύνολο του κόστους για τις εκδρομές. Μάλιστα, χθες γονείς και μαθητές συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του πρακτορείου, ζητώντας –μάταια όπως αποδείχθηκε– να βρουν κάποιον υπεύθυνο της επιχείρησης προκειμένου να ενημερωθούν για το τι συνέβη κι αν θα πάρουν πίσω τα χρήματα που κατέβαλαν.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας ανατέθηκε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία θα διερευνήσει, μεταξύ άλλων, αν υπάρχουν κι άλλα σχολεία που «έκλεισαν» εκδρομές μέσω του συγκεκριμένου πρακτορείου.

Να σημειωθεί ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή το ίδιο πρακτορείο είχε αφήσει χωρίς κατάλυμα 80 μαθητές από σχολείο της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι βρίσκονταν στη Βαρκελώνη. Τελικά, παρενέβη ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος κάλυψε τα χρήματα για τη διαμονή των μαθητών.