samaras_minerva_20110308_01Με επίσκεψη στο εργοστάσιο «Μινέρβα» στη Θεσσαλονίκη, όπου το 72% των εργαζομένων είναι γυναίκες, τίμησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. την Ελληνίδα γυναίκα, με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

«Σήμερα εδώ, από μία κατεξοχήν επιχείρηση της Βορείου Ελλάδος, που δουλεύουν σχεδόν αποκλειστικά γυναίκες, τιμούμε την Ημέρα της γυναίκας. Και παίρνουμε από την Ελληνίδα γυναίκα, την Ελληνίδα μάνα, την Ελληνίδα εργάτρια, δύναμη και αισιοδοξία. Για να μπορέσουμε να δώσουμε σ’ αυτό τον τόπο επανεκκίνηση. Επανεκκίνηση σε όλα, σε όλους τους τομείς. Ώστε να μπορέσουμε να προβάλουμε αυτό που σήμερα ζητάει όλη η Ελλάδα: Ένα συγκεκριμένο πλαίσιο δουλειάς για όλους, αλλά δουλειάς με πραγματική ανάπτυξη και πραγματική αξιοπρέπεια. Ώστε να υπάρχει η ελπίδα σε όλους τους Έλληνες ότι μπορούν να βγουν απ’ αυτό το σημερινό τέλμα» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεναγήθηκε στο εργοστάσιο, μίλησε με εργαζόμενους και άκουσε τα προβλήματά τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε διαδοχικά με την ιδιοκτησία του εργοστασίου και τη διοίκηση του σωματείου.

Δώστε μας να ράψουμε τα ρούχα του στρατού!

Η πρόεδρος του σωματείου ενημέρωσε τον κ. Σαμαρά ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εκ περιτροπής εργασία τεσσάρων ημερών με μείωση κατά 30% των αποδοχών τους. Αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα που εντείνονται από το γεγονός ότι αρκετοί τρέφουν μόνοι τους τις οικογένειες, καθώς τα υπόλοιπα μέλη είναι άνεργα. Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, ότι η φύση της δουλειάς τους είναι τέτοια που δεν μπορούν να φτάσουν σε ηλικία 65 χρονών για να βγουν στη σύνταξη, διότι δεν θα μπορούν μέχρι τότε να ράβουν και να βελονιάζουν. Ζήτησε να βρεθούν τρόποι να ενισχυθεί η επιχείρηση και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, όπως είναι οι παραγγελίες για ρούχα του Στρατού και της Αστυνομίας που τώρα ράβονται στην Κίνα ή την Τουρκία.

Τον πρόεδρο της Ν.Δ. συνόδευαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Γιάννης Ιωαννίδης, Σάββας Αναστασιάδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην βουλευτές και κομματικά στελέχη.


από το www.voria.gr