THERMH-PARAMYTHI-XORIS-ONOMA

Η Εφηβική Θεατρική Ομάδα Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης παρουσιάζει, στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, αύριο, Σάββατο 26 Μαρτίου και μεθαύριο, Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, «Το παραμύθι χωρίς όνομα» (Μια σύγχρονη ιστορία).

 

Σε μια πολιτεία μακρινή, με ένδοξο παρελθόν, θολό παρόν και αβέβαιο μέλλον, βασίλευαν η φτώχεια, η ανέχεια, η θλίψη κι ένας βασιλιάς… καλό ανθρωπάκι! Κι εκεί που όλα φαίνονταν δυσοίωνα και μαύρα, καταφτάνει στην πολιτεία η οικονομική βοήθεια από τον πλούσιο θείο του βασιλιά.

Όμως, όπως γίνεται συνήθως, αυτές οι βοήθειες ποτέ δε φτάνουν μόνες… Ο θείος έρχεται με την αξίωση να κατακτήσει και να χειραγωγήσει ότι μένει ακόμη όρθιο στην πολιτεία.

Ο λαός, άνθρωποι άβουλοι, παραιτημένοι και ηττοπαθείς, παρακινημένοι από μια χούφτα θαρραλέους, με επικεφαλής τον γενναίο και δίκαιο γιο του βασιλιά, αποφασίζουν τελικά να αντισταθούν με τις πενιχρές τους δυνάμεις και να πολεμήσουν ενάντια στο θείο, προκειμένου να ξανακερδίσουν τον τόπο τους, τη ζωή τους και την αξιοπρέπεια τους.

Πρόκειται για μια ιστορία παλιά και όμως τόσο σύγχρονη και πιο επίκαιρη, ίσως, από ποτέ άλλοτε. Μια σύγχρονη ιστορία…

Όπως επισημαίνουν οι συντελεστές της παράστασης, “προσαρμόσαμε και διασκευάσαμε το αρχικό κείμενο για τις ανάγκες της παράστασης, σεβόμενοι, ωστόσο την ουσία και τη αλήθεια του κειμένου του συγγραφέα”.

Συντελεστές: Σκηνοθεσία-Διασκευή-Προσαρμογή: Δήμητρα Τσάκου. Σκηνικά - Κοστούμια: Χριστίνα Καραογλάνη, Κατερίνα Καραογλάνη, Μουσική διδασκαλία & πιάνο: Μαρίνα Χονδροματίδου, Χορογραφία: Δήμητρα Μαυρογένη, Κιθάρες: Βασίλης Αλεξίου, Χριστίνα Ζήση

Παίζουν (αλφαβητικά):

Βασίλης Αλεξίου: Σπύρος, μουγγός

Νίκος Ζαχαρνάς: Σιδεράς, Δάσκαλος

Χριστίνα Ζήση: Μιχάλης, Ναύαρχος, Γιάννης

Γιώτα Κασιμιάδου: Πολύκαρπος, Δικαστής

Ευα Κατερίνη: Γιάννης, Θεόδωρος, Παράνομος

Αργυρώ Κλαπανάρα: Φτωχομάνα

Μιχάλης Κλαπανάρας: Κουτσός, Φίλιππος

Μαρία Κούσα: Φίλιππος, Παράνομος, Φωτεινή

Λέανδρος Λαμνής: Πρίγκιπας

Χρήστος Λοΐζος: Ταβερνιάρης

Μαρία Μιχαηλίδου: Μαρία, Παράνομος

Αθηνά Μιχαλοπούλου: Πρωτομάστορας

Πασχαλίνα Τζιλή: Βασίλισσα

Νίκος Τσολάκης: Βασιλιάς

Πληροφορίες

Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης 2310 463423

Ώρα έναρξης 20:00 – Τιμή εισιτηρίου 3€