Τα λάθη, την ανεπάρκεια και τα κενά του Προγράμματος «Καλλικράτης» επισημαίνει η Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, διάφοροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και…

ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Μαζί με τους άλλους επερωτώντες βουλευτές Χρήστο Ζώη, Γρηγόρη Αποστολάκο, Προκόπη Παυλόπουλο, Αθανάσιο Νάκο, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Ιωάννη Πλακιωτάκη, Αθανάσιο Μπούρα, Κωνσταντίνο Παπασιώζο, Σάββα Αναστασιάδη, Δημήτρη Τσουμάνη, Γεώργιο Καρασμάνη και Γεώργιο Βαγιωνά, στην επερώτηση θίγουν τα προβλήματα λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επισημαίνουν ότι υπάρχει σωρεία λαθών του Υπουργείου Εσωτερικών στη διοικητική «μεταρρύθμιση» της χώρας.

Απευθυνόμενοι στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οι επερωτώντες βουλευτές θέτουν σημαντικά ερωτήματα που αφορούν στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις νομικών προσώπων, τις μετατάξεις προσωπικού, τη φίμωση συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α. και τις επιχορηγήσεις Δήμων και Περιφερειών, κρούοντας των κώδωνα του κινδύνου για οικονομική και λειτουργική κατάρρευση των Ο.Τ.Α..