papas_proedros_01Από τη Θεία Λειτουργία στο γήπεδο κι από τον Εσπερινό στα… γραφεία της ομάδας πηγαίνει ο παπα-Άγγελος από το Πρόχωμα. Εκτός από εφημέριος στον Ιερό Ναό του χωριού είναι και πρόεδρος της Αναγέννησης Προχώματος, ομάδας της Β κατηγορίας ΕΠΣΜ!

Μάλιστα, η Αναγέννηση Προχώματος ετοιμάζεται για αγώνες μπαράζ, προκειμένου να διεκδικήσει την άνοδό της στη μεγαλύτερη κατηγορία. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

"Μπορεί καθημερινά να έχω πολλές ασχολίες και να δαπανώ πολλές ώρες για τις υποχρεώσεις μου, όμως γνωρίζω ότι, αν θέλει κάποιος κάτι, το πετυχαίνει και μάλιστα το κάνει και καλά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πατήρ Άγγελος.

Ο παπα-Άγγελος δεν είναι γέννημα – θρέμμα Προχωμιώτης. Βρέθηκε στο Πρόχωμα πριν έξι μήνες, αλλά το αγάπησε και δέθηκε. Τώρα, σχεδιάζει μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, καθώς και να συνεχίσει να λειτουργεί το γήπεδο μπιτς βόλεϊ, σε χώρο ακριβώς δίπλα στο γήπεδο, το οποίο το καλοκαίρι γίνεται πόλος έλξης μικρών και μεγάλων, τόσο από το Πρόχωμα όσο και από τα γύρω χωριά. "Θα πρέπει ο κόσμος να μάθει ότι και οι παπάδες λειτουργούν, όπως όλοι οι απλοί άνθρωποι. Επίσης, θα πρέπει οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας να βρίσκονται μέσα στην κοινωνία και να μετέχουν ενεργά σ' αυτήν, έχοντας ως στόχο να φέρουν στο δρόμο της Εκκλησίας απλούς πολίτες. Θα πρέπει, επίσης, να έρθουν σ' εμάς νεαρά παιδιά, αποτρέποντάς τα από κακοτοπιές και τις ασχήμιες της κοινωνίας", λέει.

Όσο για το πώς αποφάσισε να γίνει πρόεδρος, τονίζει: "Πέρσι, η ομάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Έφτασε σε σημείο να έχει μόνο 10-11 παίκτες σε κάθε προπόνηση, να μην έχει προπονητή, πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο. Τότε, μού έγινε πρόταση να αναλάβω την ομάδα και τη δέχτηκα με χαρά. Άλλωστε, οι άνθρωποι γνώριζαν καλά ότι, μήνες νωρίτερα, έβλεπα κρυφά την ομάδα στις προπονήσεις και όχι μόνο. Έτσι, παρ' όλο που είχα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας, αποφάσισα να ασχοληθώ με την Αναγέννηση, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας-πρότυπο για τα ερασιτεχνικά δεδομένα. Εργάστηκα σκληρά και ο στόχος επιτεύχθηκε. Όμως, το μεγαλύτερο κέρδος για μένα, για την κοινωνία, για την εκκλησία και το χωριό είναι ότι ήρθαν και εξακολουθούν να έρχονται στην εκκλησία νέα παιδιά. Μ' αυτό τον τρόπο, τα απέτρεψα από τις καφετέριες, τα ναρκωτικά και όλες τις μάστιγες της κοινωνίας".

Ο ιερωμένος από τη Γουμένισσα Κιλκίς, που είναι οπαδός του Ηρακλή, έχει καταφέρει να διοικεί μια ερασιτεχνική ομάδα που δε χρωστά σε κανέναν!

Όσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, πιστεύει πως στα ερασιτεχνικά το επίπεδο είναι αρκετά καλό, όμως προβληματίζεται από τη… διαιτησία: "Δεν ρίχνω σ' αυτήν την ευθύνη. Επίσης, δεν λέω ότι γίνονται εσκεμμένα τα λάθη. Ωστόσο, διαπιστώνω ότι το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. Τουλάχιστον, σ' αυτές τις κατηγορίες θα περίμενα τα πράγματα να είναι πιο καθαρά. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, σε καμιά περίπτωση δεν είναι επαγγελματικό. Ολοι οι ποδοσφαιριστές παίζουν σε κάποια ομάδα μόνο και μόνο επειδή αγαπούν το ποδόσφαιρο. Δεν στοχεύουν πουθενά, πλην κάποιων περιπτώσεων, που θα τους δούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι απασχολούμε τα παιδιά με κάτι δημιουργικό", καταλήγει ο πατήρ Άγγελος.


Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ