4kedrikoΤο πρώτο «αυτοδιαχειριζόμενο» κυλικείο λειτουργεί από την Τετάρτη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σκοπός του να συγκρατήσει τις τιμές σε λογικά επίπεδα και να γίνεται…>>>

ανακατανομή του κέρδους στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, καθώς προβλέπεται για τη λειτουργία του, οι προμηθευτές να χορηγήσουν τρεις υποτροφίες για τη Σχολή Ν.Ο.Π.Ε. Επίσης, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους φοιτητές.

“Προσβλέπουμε σε συγκεκριμένα οφέλη όπως το γεγονός ότι το κέρδος από τη λειτουργία του κυλικείου θα ξαναγυρίσει στο πανεπιστήμιο, αλλά και στο ότι θα εργαστούν φοιτητές, οι οποίοι θα επιλέγονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ύστερα από μία ειδική διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι θα δώσουμε τη δυνατότητα σε παιδιά που, λόγω οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα να εργάζονται μέσα στο πανεπιστήμιο και ταυτόχρονα να σπουδάζουν”, εξηγεί ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Η πιλοτική λειτουργία του κυλικείου θα διαρκέσει τρεις μήνες και στο διάστημα αυτό θα ανακοινωθεί η ακριβής διαδικασία υποβολής και αξιολόγησης των αιτήσεων για την επιλογή των απασχολούμενων φοιτητών.

Το πρώτο «αυτοδιαχειριζόμενο» κυλικείο βρίσκεται στο κτίριο της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών.