gkioulekas_SMA_20110329_01Μη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, Τρίτη 29 Μαρτίου, κατά την ώρα που ξεκινούν τα απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων, ο επικεφαλής της …>>>

Δημοτικής Παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος Γκιουλέκας με αφορμή την απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί με τα σκουπίδια στην πόλη.
Ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους και μέλη της παράταξής του, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του Σ.Μ.Α. προκειμένου να συζητήσει με τους εργαζόμενους για το πρόβλημα με τη συγκέντρωση των απορριμμάτων που κατακλύζουν ολόκληρη την πόλη δημιουργώντας εστίες μόλυνσης οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην υγεία των Θεσσαλονικέων. 
Η “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” παρείχε τη στήριξή της στη νέα Διοίκηση του Δήμου, προκειμένου η τελευταία να λύσει αποτελεσματικά το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων. Παρόλα αυτά, η κατάσταση γίνεται ολοένα και πιο αφόρητη και το πρόβλημα καθημερινά διογκώνεται δημιουργώντας σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. 
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε στο Σ.Μ.Α., τα μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με αφορμή τη χθεσινή ανάθεση από τον Δήμο του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συνεργεία, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να δεχθούν και να επιτρέψουν να παραδοθεί η καθαριότητα της Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις και χωρίς μέσα να καθαρίσουν την πόλη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Στάθη Αβραμίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Με θλίψη παρατηρούμε την πόλη να μετατρέπεται σε χωματερή και η νέα Διοίκηση του Δήμου να παραμένει απλός θεατής των γεγονότων. Τα σκουπίδια γίνονται βουνά και έχουν κατακλύσει ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη. Εστίες μόλυνσης έχουν δημιουργηθεί έξω από βρεφονηπιακούς σταθμούς και σχολεία, ακόμη και έξω από νοσοκομεία και ποντίκια και άλλου είδους τρωκτικά έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους. Τέτοιες εικόνες ταιριάζουν μόνο σε τριτοκοσμικές πόλεις. Η απραξία της νέας διοίκησης εκτός από ερωτηματικά γεννά και σκουπίδια. Οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούν να κάνουν άλλη υπομονή. Καλούμε τον Γιάννη Μπουτάρη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του και να βρει τώρα τη λύση γιατί η κατάσταση έχει γίνει πλέον ανυπόφορη και επικίνδυνη”.
Τέλος, ο επικεφαλής και τα μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» επισκέφθηκαν τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά την κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση που διετάχθη χθες, εξέφρασαν την αγωνία τους, επισήμαναν τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία από αυτή την κατάσταση και ζήτησαν να επισπευσθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διαδικασίες της δικαιοσύνης προκειμένου να βρεθεί η λύση σ’ αυτό το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τα σκουπίδια.