Για σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

* Απεργούν σήμερα, για δεύτερη ημέρα, οι γιατροί του ΙΚΑ Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν σήμερα οι γιατροί, το διοικητικό και το νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων.

* Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία και η ΟΛΜΕ Μεταξύ άλλων αντιδρούν στις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και στις μειώσεις μισθών.

* Στις 8.15 το πρωί γονείς ,μαθητές , δάσκαλοι και καθηγητές , μαζί με την Ένωση Γονέων και σχολεία του Δήμου Χορτιάτη θα προβούμε σε κλείσιμο των Δημοτικών ,Γυμνασίου & Λυκείου Ασβεστοχωρίου και κατόπιν θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη σχολική στέγη μπροστά στο Πρώην Δημαρχείο Χορτιάτη στο Ασβεστοχώρι -παραμονές 1ης Απριλίου- με κεντρικό σύνθημα: «Φτάνει πια η πρωταπριλιά».

* Στις 11:30 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (πρώτος όροφος του δημαρχιακού μεγάρου, κάτω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου).

* Στις 12.00 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου με θέμα το ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς που θα διεξαχθεί 31/3 έως 3/4 και τον απολογισμό δράσης, συμβολή και παρουσία της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης. Η συνέντευξη θα δοθεί την στα γραφεία του κόμματος, Αριστοτέλους 26 4ος όροφος.

* Στις 12.00 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Μπουτάρης, θα παραθέσει έκτακτη Συνέντευξη Τύπου για το θέμα της καθαριότητας στην πόλη, αύριο (Τετάρτη) 30 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

* Στις 12:30 μ.μ. στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς (Αγίου Κωνσταντίνου 40) συνάντηση του προέδρου του κόμματος, Φώτη Κουβέλη, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού.

* Στις 12.30 μ.μ., ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η ΔΕΘ, παραχωρούν συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη διοργάνωση της 15ης Μπιενάλε των νέων της Ευρώπης και της Μεσογείου (Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, 1ος όροφος).

* Στη 1 μ.μ. στη Βουλή, συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

* Στη 1 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) συνεδριάζει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργσαίας (ΚΤΕ) Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του κόμματος, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και άλλες διατάξεις», καθώς και για τα Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης και Απασχόλησης.

* Στις 2 μ.μ. στη Βουλή, συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, το υπουργικό συμβούλιο.

* Στις 2 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού.

* Στις 3 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα συναντηθεί με τον προέδρο του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑΟΣ), Γιώργο Καρατζαφέρη.

* Στις 5 μ.μ. συνάντηση του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με την ομάδα εργασίας που προΐσταται ο Ιταλός αρχιτέκτονας, Renzo Piano, η οποία θα του παρουσιάσει το πρόγραμμα εκπόνησης των μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Μετώπου, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». (Ολυμπιακός Πόλος Φαλήρου - Γυάλινο κτήριο, αίθουσα «Ορέστης»).

* Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), ο 1ος Κύκλος: Το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία του Πολίτη, στο πλαίσιο των διαδικασιών, που θα οδηγήσουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3 Σεπτεμβρίου 2011.

* Στις 7:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης(Αριστοτέλους 27, Θεσσαλονίκης, 4ος όροφος), ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση του προγράμματος "Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων". Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρος Φούρλας. Εισηγητής θα είναι ο Αθανάσιος Κακούδης, στέλεχος του ΚΕΠΑ- ΑΝΕΜ.

* Στις 8.00 μ.μ., έναρξη στο The Animation Project 2011, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (αποθήκη Β1 Λιμάνι).