“Την πολιτική του «αποφασίζω και διατάζω» ακολούθησε στο θέμα της συγχώνευσης και της κατάργησης σχολικών μονάδων, το Υπουργείο Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης και θρησκευμάτων”. Αυτό υποστηρίζει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθ. Φωτόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο, η υπουργός, “με τον δήθεν διάλογο που ξεκίνησε πριν ένα μήνα, επιχείρησε να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των συναρμόδιων φορέων, της εκπαιδευτικής κοινότητας, των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Χωρίς να καταθέσει ούτε μία πρόταση, ζήτησε τη συμμετοχή μας σε έναν προσχηματικό διάλογο με προκαθορισμένο εκ των προτέρων αποτέλεσμα”.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλει, “ενώ ο «προσχηματικός διάλογος» ήταν σε εξέλιξη αιφνιδιαστικά, η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων σε όλη την επικράτεια υπό καθεστώς μυστικής διπλωματίας”.

Να σημειωθεί ότι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας φοιτά το 1/6 του μαθητικού δυναμικού της χώρας. Σε πραγματικά νούμερα: 116.755 μαθητές, περίπου 32.000 εκπαιδευτικοί, 2.540 σχολεία (933 Νηπιαγωγεία, 1024 Δημοτικά, 308 Γυμνάσια, 195 ΤΕΛ, 61 ΕΠΑ.Λ., 19 ΕΠΑ.Σ).

Ο αντιπεριφερειάρχης δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί στο πλευρό όσων κινητοποιηθούν.