doctors_)1Δεν είδε με καλό μάτι, τη συγκρότηση της επιτροπής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του ΕΣΥ, το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, διακρίνει –αν δώσουμε βάση σε σχετική ανακοίνωση- πως μέσα από ένα “κορυφαίο θέμα” υπάρχει περίπτωση να επιλυθούν “εσωκομματικές διαφορές”!

 

Η νομαρχιακή επιτροπή Α Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, που δε συνηθίζει να μασάε`ι τα λόγια της, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, ειδικά σε θέματα Υγείας (για… ευνόητους λόγους), χαιρετίζει την πρόσφατη δημοσιοποίηση, από το υπουργείο Υγείας, της αναλυτικής περιγραφής των υποδομών υγείας στη χώρας μας, “ώστε μέσα από ένα ουσιαστικό διάλογο στο επόμενο τρίμηνο να γίνουν τα βήματα που χρειάζονται σήμερα με κριτήριο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών”, επισημαίνει, όμως, ότι:

“Ο διάλογος αυτός δεν θα πρέπει να είναι προσχηματικός κα να επικυρώσει ειλλημένες   αποφάσεις, αλλά θα πρέπει να συγκεράσει, στη βάση της αντικειμενικότητας τις απόψεις όλων των ενδιαφερομένων επιστημονικών, κοινωνικών και αυτοδιοικητικών φορέων. Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας όμως για τη συγκρότηση της επιτροπής εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης του Ε.Σ.Υ. μας βάζει σε ανησυχίες. Αυτά τα κορυφαία θέματα δεν θα πρέπει να είναι πεδίο επίλυσης εσωκομματικών διαφορών (αναμένουμε τα κριτήρια συγκρότησης της συγκεκριμένης επιτροπής), αλλά βήμα περαιτέρω αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ειδικά μάλιστα όταν αφορούν ζητήματα εκπαίδευσης”.

Και ο νοών, νοείτο…