samanidis_synaspismos_01Ο εκπαιδευτικός - συνδικαλιστής Νίκος Σαμανίδης είναι ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ Α΄ Θεσσαλονίκης, αφού στην ψηφοφορία που έγινε αργά το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης επικράτησε με…>>>

21 ψήφους έναντι της συνδικαλίστριας Δέσποινας Χαραλαμπίδου που είχε τη στήριξη του Αριστερού Ρεύματος και έλαβε 14 ψήφους.

“Ψηλά στις προτεραιότητες της Πολιτικής Επιτροπής και τις δικές μου είναι να ξεπεράσουμε τα προβλήματα του παρελθόντος, να ενεργοποιήσουμε και να αξιοποιήσουμε όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος” δήλωσε στην “Αυγή” ο Νίκος Σαμανίδης προσθέτοντας ότι θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην ενεργοποίηση των πολιτικών κινήσεων, ώστε να λειτουργούν στη βάση των αποφάσεων 6ου συνεδρίου του κόμματος και να παλέψουν για την ανατροπή των πολιτικών του Μνημονίου και για την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξέφρασε τη βαθιά του λύπη που το νέο αυτό ξεκίνημα για την οργάνωση του ΣΥΝ της Θεσσαλονίκης συνοδεύεται με δύο μεγάλες απώλειες, τον θάνατο του Μανώλη Ρασούλη και του Μωϋσή Μπουρλά.

Το Αριστερό Ρεύμα από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωσή του για την εκλογή του νέου γραμματέα της ΠΕΘ, εξηγεί ότι στήριξε τη Δ. Χαραλαμπίδου προκειμένου να σηματοδοτηθεί “η ενίσχυση του ταξικού στίγματος του ΣΥΝ”, ενώ καταλήγοντας σημειώνει ότι “ευνόητο είναι, ότι και μετά την εκλογή γραμματέα θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΠΕΘ και του κόμματος”.


από το www.avgi.gr