dimotiko_symboylio_01Με το θέμα των σκουπιδιών άνοιξε την τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην υπουργός, Στ. Παπαθεμελής. Μίλησε για “σαμποτάζ” στον τομέα της καθαριότητας, με βάση τα…>>>

όσα ακούει και κάλεσε τη διοίκηση του δήμου να δώσει λύση στο θέμα, αν υπάρχει.

Ψήφισμα καταδίκης της συμμαχικής επέμβασης στη Λιβύη ζήτησε ο δημοτικός σύμβουλος Σ. Ζαργιαννόπουλος, στην τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στη σύνταξη ψηφίσματος συντάχθηκαν και ο Στ. Παπαθεμελής, αλλά και ο Τρ. Μηταφίδης, αμέσως μετά.

Ο κ. Μηταφίδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Πάγκαλου κατά του Συνασπισμού.

Ο Χρ. Μάτης, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες”, στην τοποθέτησή του, επανέφερε το θέμα στα σκουπίδια, αναφερόμενος στις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, Στ. Αβραμίδη, σύμφωνα με τον οποίο το πρόβλημα υφίσταται επειδή τα απορριμματοφόρα δεν έχουν καύσιμα. “Έχω την εντύπωση ότι, δύο μήνες μετά, ο δήμος εξακολουθεί να μην έχει γραφείο κίνησης. Τον Ιανουάριο καταναλώναμε 160.000 λίτρα καυσίμων. Πέσαμε στα 120.000 λίτρα. Η πόλη, όμως, είναι γεμάτη σκουπίδια. Οι δημότες θέλουν πόλη καθαρή και δεν τους νοιάζει πού είναι το πρόβλημα”, τόνισε ο κ. Μάτης. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, μιλώντας για επιστολή δημότη στον αρμόδιο αντιδήμαρχο η οποία καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν έλεγχοι.

Ζήτησε, επίσης, παρέμβαση στις γειτονικές χώρες, για να σταματήσει να υφίσταται πυρηνική απειλή από τα εργοστάσια της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Όσον αφορά το ψήφισμα για τη Λιβύη, ζήτησε να επισημαίνεται το θέμα της νομιμοποίησης της επέμβασης.