sinedriako_trapezas_peiraios_01

Μία πρωτότυπη έκθεση συλλεκτικών αντιγράφων έργων τέχνης και προϊόντων πολιτισμού με θέμα «Το Eπιχειρείν στην Τέχνη και η Τέχνη του Eπιχειρείν», θα παρουσιαστεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, στα Λαδάδικα (Κατούνη 12-14, τηλ 2310 385651), από σήμερα έως

και τις 15 Μαρτίου. Η αξιόλογη αυτή διοργάνωση αποτελεί προσπάθεια ανάδειξης ενός δημιουργικού διαλόγου της καινοτομίας και του ελληνικού πολιτισμού.

Στην έκθεση παρουσιάζονται συλλεκτικά αντίγραφα έργων τέχνης από το Εκκλησιαστικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, την Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου (Αίγινα) και της συλλογής του νεοέλληνα καλλιτέχνη Νίκου Σμυρνιού. Ειδικότερα, περιλαμβάνονται μοναδικά αντίγραφα έργων εκκλησιαστικής και νεότερης ελληνικής τέχνης, όπως η Παναγία η Ιβηρήτισσα, Παναγία η Τρυφώτισα, Χριστός Παντοκράτωρ, Παναγία ένθρονη βρεφοκρατούσα, Παναγία η Ζωοδόχος Πηγή, Χριστός Παντοκράτωρ ένθρονος, Ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, Η Γέννηση του Χριστού, ο άγιος Ευθύμιος, ο άγιος Γεώργιος, ο άγιος Δημήτριος, η αγία Ειρήνη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν απόψε και ώρα 19.00 από τον αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτη Ξυνίδη. Η έκθεση διοργανώνεται από την “ΔΟΥΚΑΣ Α.Ε.” σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες, ιστορικούς τέχνης και εξειδικευμένους συνεργάτες στην αναπαραγωγή έργων τέχνης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: καθημερινά 10:00 έως 14:00 και 18:00 έως 21:00, Σάββατο 11:00 έως 14:00 και Κυριακή 18:00 έως 21:00.