“Με τις σημερινές του δηλώσεις(σ.σ. ο Θ. Πάγκαλος), με τις οποίες παραδέχεται ότι ήταν από εκείνους που υποστήριζαν ότι θα έπρεπε να επιτρέψουμε στους Σκοπιανούς «να λέγονται όπως θέλουν», τινάζει στον αέρα την ελληνική προσπάθεια και προσφέρει…>>>

ένα αναπάντεχο «δώρο» στην κυβέρνηση των Σκοπίων”.

Αυτό υποστηρίζει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης, αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, αναφερόμενος στις δηλώσεις Πάγκαλου για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Για τον κ. Γκιουλέκα «είναι τελείως απαράδεκτο ο Αντιπρόεδρος της ελληνικής Κυβέρνησης να ακυρώνει με δηλώσεις του την εξωτερική πολιτική της χώρας μας στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.  Και, μάλιστα, την ημέρα που έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση της προσφυγής των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εναντίον της Ελλάδας για δήθεν παραβίαση εκ μέρους μας της ενδιάμεσης συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, το 2008».

Ο βουλευτής και δημοτικός σύμβουλος τονίζει ότι «η Κυβέρνηση είναι απολύτως έκθετη στον ελληνικό λαό μετά από αυτές τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να επιλέξει εάν θα αποδεχθεί τη “γραμμή Πάγκαλου” στο Σκοπιανό ή αν θα αποπέμψει τον Αντιπρόεδρό του».