nero_poupis_01Ένα ποτήρι νερό διατρέχει την πόλη, κάνοντας διαδοχικές "στάσεις" σε αναγνωρίσιμα σημεία της, σε μια ιδιότυπη συνομιλία με τα κτίρια, τα ιστορικά μνημεία, τους δρόμους και το θαλάσσιο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Η “συνομιλία” αυτή…>>>

διαδραματίζεται σε έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Πούπη, με τίτλο "Διαδρομές του νερού στη Θεσσαλονίκη".

Την έκθεση διοργανώνει η ΕΥΑΘ, με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που γιορτάζεται σήμερα. Τις φωτογραφίες στεγάζει το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, ένα ιστορικό για την ύδρευση της πόλης κτιριακό συγκρότημα του 19ου αιώνα στην περιοχή των Σφαγείων, που αποτελούσε παλαιότερα το Κεντρικό Αντλιοστάσιο του άλλοτε Οργανισμού Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση συμπληρώνει μια ενότητα με περιαστικές διαδρομές από την Έδεσσα και τη Νάουσα έως τον Λαγκαδά.

Μια τρίτη ενότητα αφορά στο νερό ως αδιαπραγμάτευτο κομμάτι της καθημερινότητάς μας: το νερό και τα λουλούδια, το νερό ως παιχνίδι, το νερό και η έννοια της εξοικονόμησής του.

Σήμερα και αύριο λειτουργεί εκπαιδευτική έκθεση για μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης, με θέμα "Ο Πυθαγόρας στους δρόμους του νερού", που διοργανώνει η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας. Εκεί, η… σταγόνα Πυθαγόρας θα "ξεναγήσει" τους μαθητές στη μυθολογία, την παράδοση, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με το νερό, στους μεγαλύτερους υδροβιότοπους της Ελλάδας, στους λογοτέχνες που εμπνεύστηκαν από το νερό και στην ιστορία του νερού στη Θεσσαλονίκη.


με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ