loverdos_agios_panteleimonas_20110316_01Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας «Αγιος Παντελεήμων» πραγματοποίησε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος (φωτογραφία). Κατά τη συνάντηση του…>>>

υπουργού με τη διοικήτρια του ιδρύματος, Συλβάνα Καρασαββίδου, συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τη μονάδα με προτεραιότητα την έλλειψη προσωπικού.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι θα προχωρήσουν άμεσα τρεις προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, τις οποίες η διοίκηση του ιδρύματος χαρακτήρισε ως απολύτως αναγκαίες. Επίσης, ζητήθηκε από τον υπουργό να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η δημιουργία μίας πτέρυγας στην οποία θα στεγάζονται τα άτομα με βαριάς μορφής αναπηρίες. Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ενημερώθηκε για την εξέλιξη των εργασιών για την επαναλειτουργία ενός θερμοκηπίου του ιδρύματος, συνολικής επιφάνειας 2.200 τετραγωνικών μέτρων, με τη συμμετοχή ιδιώτη, το οποίο αναμένεται ότι θα αποτελέσει έναν ακόμη πόρο χρηματοδότησης, καθώς και την προσπάθεια της διοίκησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών προκειμένου να βελτιωθούν τα οικονομικά του «Αγίου Παντελεήμονος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας ενθάρρυνε πρωτοβουλίες όπως αυτή κατά την οποία οι τρόφιμοι του ιδρύματος θα συμμετάσχουν σε εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, με αποκορύφωμα τη μαθητική παρέλαση στο δήμο Παύλου Μελά, και προέτρεψε τους συνομιλητές του να διατηρήσουν προσωπική επικοινωνία προκειμένου να βρίσκονται άμεσα λύσεις στα προβλήματα που συναντούν. Η μονάδα «Αγιος Παντελεήμων» φιλοξενεί σήμερα 300 άτομα με νοητικά προβλήματα ή άτομα που ανήκουν στην τρίτη ηλικία. Με ανακοίνωσή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει ότι «αξίζουν συγχαρητήρια στη διοίκηση και το προσωπικό του ιδρύματος που κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να αλλάξουν την κατάσταση και από δραματική για τους ανθρώπους που ζουν εκεί να την κάνουν ανθρώπινη».


από τον www.agelioforos.gr