deth_75_20100907_01“Το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει καμία ανάμιξη στην στελέχωση των Διοικήσεων των Οργανισμών και Φορέων της περιοχής μας”. Αυτό υπογραμμίζει, σε ανακοίνωσή της, η νομαρχιακή επιτροπή Α και Β Θεσσαλονίκης, του ΠΑΣΟΚ.

 

Αφορμή, για την ανακοίνωση, στάθηκαν οι εξελίξεις μεταξύ HELLEXPO και ΔΕΘ όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχουν βγει… μαχαίρια!

Συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη (3 Μαρτίου 2011), η ΔΕΘ Α.Ε. θυροκόλλησε στα γραφεία της διοίκησης της Helexpo Α.Ε., έγγραφο με το οποίο -παραμονές τεσσάρων εκθεσιακών εκδηλώσεων- απαιτεί να της εξοφλήσει οφειλές και τόκους από μισθώσεις εκθεσιακών χώρων. Στο έγγραφο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ΔΕΘ αποστέλλει συνημμένο τιμολόγιο για τόκους 445.419 ευρώ για πρόσθετα μισθώματα από 1/9/2010 μέχρι 31/12/2010, διευκρινίζοντας ότι στα μισθώματα 1,657 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου 2011 περιλαμβάνεται τιμαριθμική αναπροσαρμογή 5,2%.

Οι δύο εταιρείες έχουν προσφύγει στα δικαστήρια προς επίλυση της διαφοράς τους για το ύψος των μισθωμάτων που καταβάλλει η Helexpo Α.Ε. (ως διοργανώτρια εκθέσεων) στη ΔΕΘ Α.Ε. (ως ιδιοκτήτρια των ακινήτων), βάσει της μεταξύ τους σύμβασης (1999). Οι οικονομικές διαφορές και από προηγούμενα έτη υπολογίζονται σε 14 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα, με αφορμή τη διαμάχη των δύο εκθεσιακών φορέων, το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης βρίσκει την ευκαιρία να επισημάνει με νόημα ότι “δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει καμία ανάμιξη στην ασκούμενη , από αυτές ή άλλες διοικήσεις, πολιτική. Η ευθύνη, θετική ή αρνητική, ανήκει σε αυτούς που τις τοποθέτησαν”!

Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, το τοπικό ΠΑΣΟΚ αποποιείται τις ευθύνες και για ό,τι έγινε (είναι γνωστή η ιστορία του διευθύνοντος συμβούλου της Helexpo A.E.) και για ό,τι θα γίνει (οι φήμες για μεταφορά του εκθεσιακού φορέα στην Αθήνα, δίνουν και παίρνουν).

Μάλιστα, οι νομαρχιακές Α και Β Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή την καθυστέρηση στην υλοποίηση  του Προγραμματισμού Δράσης του κινήματος  επισημαίνουν: “Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι συγκεκριμένες ημερομηνίες και  ο προγραμματισμός θα υλοποιηθεί ασχέτως  της παρουσίας  των αντίστοιχων πολιτικών ηγεσιών των Υπουργείων, οι οποίες φυσικά και θα κληθούν”.

Φαίνεται πως, τελικά, η ιστορία της διαμάχης ΔΕΘ Α.Ε. και Helexpo Α.Ε., είναι απλώς η αφορμή…