7F1XR3STILI«Το τελευταίο τρίμηνο η ύφεση που περάσαμε ήταν της τάξης του 6,6%. Κατάσταση που δεν είχαμε γευτεί σε αυτή τη χώρα, από το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και μετά».  Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας για την ελληνική οικονομία, από τη δυτική Θεσσαλονίκη όπου βρέθηκε, σήμερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς.

 

Ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων επισκέψεών του τόσο στο δημαρχείο του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όσο και στο δημαρχείο του δήμου Ελευθερίου-Κορδελιού-Ευόσμου, συνομίλησε με τους δύο δημάρχους Λάζαρο Κυρίζογλου και Στάθη Λαφαζανίδη, για τα προβλήματα που προέκυψαν από τον “Καλλικράτη”. Οι δύο δήμαρχοι αναφέρθηκαν στα οικονομικά προβλήματα των Δήμων, χαρακτήρισαν «ριγμένη» τη Δυτική Θεσσαλονίκη σε σχέση με το κέντρο της πόλης και τις ανατολικές περιοχές, κάλεσαν την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις δυσλειτουργίες του «Καλλικράτη» και να συνοδέψει με πόρους την παραχώρηση αρμοδιοτήτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μίλησαν ακόμα για την υψηλή ανεργία και το μαζικό κλείσιμο καταστημάτων, λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο κ. Σαμαράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «γελοιοποιεί» τον Καλλικράτη στα μάτια των Ελλήνων, ακόμα και προετοιμάζοντας εκλογικούς νόμους κομματικού χαρακτήρα, αναφέροντας για παράδειγμα τις εκλογές στην ΚΕΔΚΕ. «Επιμένουν, στην κυβέρνηση, ότι έχουν κάνει επανάσταση. Προς τα κάτω έγινε η επανάσταση, εις βάρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε η επανάσταση τους», είπε. Πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι της αποτυχίας στον κάθε δήμαρχο και τους φέρνει απέναντι στους δημότες, ενώ παράλληλα με κομματικά κριτήρια θα βοηθήσει τους δημάρχους, που εκλέχθηκαν με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, να μην έρθουν αντιμέτωποι με τους δημότες».

Στη βόλτα του, στους κεντρικούς δρόμους των δύο δήμων, συνομίλησε με καταστηματάρχες, οι οποίοι του επισήμαναν τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά.

Το μεσημέρι, 64 εν ενεργεία και πρώην βουλευτές κι ευρωβουλευτές παρέθεσαν γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στα Λαδάδικα. Ο Πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε όλους τους παρευρισκομένους να σταθούν στο πλευρό της παράταξης, τις δύσκολες αυτές ώρες για τον τόπο, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, η εμπειρία τους αλλά και η ακριβής γνώση τους για τα προβλήματα των περιοχών τους είναι στοιχεία πολύτιμα για το κόμμα.  Και τους κάλεσε στα νέα γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού.

«Είμαστε οι «αιμοδότες» της ΝΔ στα χαρακώματα της πολιτικής. Η ομάδα που διαθέτει ειδικό βάρος στις τοπικές κοινωνίες. Η ομάδα που διαθέτει εμπειρία και γνώση», απάντησε ο πρώην βουλευτής Θ. Σκρέκας.