Για σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

 

* Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα των Δήμων, «Βοήθεια στο Σπίτι».

* Στις 9 π.μ. στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αρμόδιος υπουργός, Χρήστος Παπουτσής, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ομάδας Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αποτελείται από 14 ευρωβουλευτές-μέλη της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων). Στη συνάντηση θα συζητηθούν πρώτης προτεραιότητας - κοινού - ενδιαφέροντος θέματα και ιδιαίτερα, όσον αφορά στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις συνθήκες κράτησης και το Ασυλο. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Σταύρος Λαμπρινίδης, καθώς και ο πρόεδρος, Juan F. Lopez Aguilar, με την αντιπρόεδρο, Kinga Gancz, της Επιτροπής LIBE του Ε.Κ.

* Στις 10 π.μ. στη Βουλή, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, καθώς και στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, θα έχουν συνάντηση με τους ευρωβουλευτές-μέλη της Ομάδας «Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία συνεδριάζει την τρέχουσα εβδομάδα στην Αθήνα.

* Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο "Grand Hotel Palace" (οδός Μοναστηρίου 305-307, Θεσσαλονίκη), η επίσημη έναρξη των εργασιών του διήμερου 21ου ετήσιου τακτικού πανελλαδικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με κεντρικό σύνθημα: "Η εντεινόμενη ανασφάλεια σήμερα παγώνει την ελπίδα για το αύριο. Ανασυγκρότηση τώρα της Αστυνομίας με όρους Κοινωνίας". Τις εργασίες θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος.

* Στις 11 π.μ. επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στα γραφεία της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας ((Πατριάρχου Γρηγορίου και Νεαπόλεως, Αγία Παρασκευή), όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

* Στις 11 π.μ. στο υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» των Δήμων, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν από σήμερα.

* Στις 12 το μεσημέρι στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου, εκδήλωση για την παρουσίαση των εργασιών και προτάσεων για την οικολογική μετακίνηση της πόλης, διοργανώνει η Επιτροπή Οργάνωσης της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2010-11 και ο Εθελοντικός Οργασνισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY. Τις εργασίες θα παρουσιάσουν οι μαθητές της Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου Πολυγύρου.

* Στις 12:30 μ.μ. στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο.

* Στη 1 μ.μ. στη Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα δεχθεί τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυας, καθώς και τους αντιστράτηγους που μόλις προήχθησαν, αλλά και αντίστοιχους των άλλων κλάδων των ενόπλων δυνάμεων.

* Στη 1 μ.μ. στον Πολυχώρο Πολιτισμού Athinais, ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σε ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με θέμα: «Η Ελληνική Γεωργία Καινοτομεί».

* Στη 1 μ.μ. στην αίθουσα Α' του συνεδριακού κέντρου «Νικόλαος Γερμανός» του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου Helexpo στη Θεσσαλονίκη, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: "Απογραφή περιουσίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας" και εισηγητή τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.

* Στις 2 μ.μ., με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του προϋπολογισμού έτους 2011 του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Η ειδική αυτή συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη Δημοτική τηλεόραση TV 100.

* Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22), ο 4ος Κύκλος: Κοινωνικό Κράτος, στο πλαίσιο των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3 Σεπτεμβρίου 2011.

* Στις 5 μ.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Ιπποκράτους 22) ο 2ος Κύκλος: Ανάπτυξη και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, στο πλαίσιο τω διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην Εθνική Συνδιάσκεψη στις 3 Σεπτεμβρίου 2011.

* Στις 9 μ.μ., η kazandb παρουσιάζει τους ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΛΑ ΠΑΡΗ ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗ στη συναυλία με θέμα «Από τον Ψηλορείτη ως τις γειτονιές του κόσμου» στο ΜΥΛΟΣ CLUB