4kedriko2

Έξι εικαστικά έργα θα στηθούν από αύριο και για ένα μήνα στις έξι δημοτικές κοινότητες της πόλης μας σε μια πρωτότυπη προσπάθεια της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού να αφουγκραστεί τους πολίτες και τα >>>

προβλήματά τους.

Ο τίτλος της πρωτοβουλίας; «Σας ακούμε!». Ουσιαστικά από αύριο θα στηθούν σε έξι διαφορετικά σημεία της Θεσσαλονίκης έξι γλυπτά «αυτιά» στα οποία κάθε στιγμή της ημέρας ο καθένας από εμάς θα μπορεί να τοποθετεί τις γραπτές ιδέες και προτάσεις του για πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη.

Τα σημεία που η φωνή μας μπορεί να… ακουστεί, να ενεργοποιηθεί η δημιουργικότητα που κρύβουμε μέσα μας, αλλά και να αξιοποιηθούν δημιουργικές δυνάμεις της πόλης, ατομικές και συλλογικές, είναι τα ακόλουθα:

1) Πλατεία Αριστοτέλους, Ολύμπιον (Α΄ Δημοτική Κοινότητα),

2) Ν. Σιδηροδρομικός Σταθμός (Β΄ Δημοτική Κοινότητα)

3) Άνω Πόλη, Πλατεία Πολυδώρου-Μεσαία Πορτάρα (Γ΄ Δημοτική Κοινότητα),

4) Άνω Τούμπα, Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα),

5) Νέο Δημαρχείο, Είσοδος Βασιλέως Γεωργίου (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα),

6) Τριανδρία – πλατεία Αγ. Σπυρίδωνα (ΣΤ΄ Δημοτική Κοινότητα).

Τις κατασκευές έχουν κάνει έξι καλλιτέχνες και αρχιτεκτονικές ομάδες της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας την δική τους εικαστική πρόταση και δίνοντας χρώμα στο αστικό τοπίο.

Συγκεκριμένα τα γλυπτά φιλοτέχνησαν : η Αρχιτεκτονική Ομάδα InfraRed (Πλατεία Αριστοτέλους), οι Σάντρα Καλλιάγρα & Μένη Κουρμπέτη (ΟΣΕ), η Μαγδαληνή Σίγα (Άνω Πόλη), ο Αργύρης Σαρασλανίδης (ser) (Άνω Τούμπα), οι Kalos&Klio (Νέο Δημαρχείο), η Σιμόνη Φοντάνα (Τριανδρία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της δράσης, που θα διαρκέσει έως και τις 24 Απριλίου, λειτουργεί και ο δικτυακός τόπος www.sasakoume.gr, ο οποίος θα δέχεται τις προτάσεις όσων επιθυμούν να τις καταθέσουν ηλεκτρονικά.


της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ από το www.typosthes.gr