rasoulis_natali_01

Απογοητευμένη και λυπημένη “για την ασέβεια με την οποία αντιμετωπίζουν κάποιοι το καλλιτεχνικό έργο του πατέρα μου”, δηλώνει η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία. Κι αυτό επειδή δισκογραφική εταιρία, με μια βιαστική –όπως τη χαρακτηρίζει- κίνηση, με…>>>

προφανή σκοπό το κέρδος, κυκλοφορούν δύο cd του πατέρα της, χωρίς την ηθική συγκατάθεση της οικογένειας –και της ίδιας. Το ένα, μάλιστα, μαζί με cd του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος, όπως θυμίζει η Ναταλία Ρασούλη, “είχε σύρει αρκετές φορές το Μανώλη Ρασούλη στα δικαστήρια”!

Μάλιστα, την πράξη αυτή, της εφημερίδας “Το Βήμα”, η οποία πρόσφατα ανέστειλε την καθημερινή της έκδοση για οικονομικούς λόγους, η Ναταλί Ρασούλη τη χαρακτηρίζει “απρέπεια”.

”Ασκώντας το ηθικό δικαίωμα για λογαριασμό του πατέρα μου και σεβόμενη τη μνήμη, τις πεποιθήσεις, τις αρχές του και την προσωπικότητά του, θεωρώ αυτήν την βιαστική κυκλοφορία από τις δισκογραφικές εταιρίες, με προφανή σκοπό το εμπορικό κέρδος, ως θίγουσα την τιμή και την υπόληψη, τόσο τη δική μου, ως ασκούσα το ηθικό δικαίωμα του πατέρα μου, όσο και τη μνήμη ενός ανθρώπου που όλη του η πορεία και η φιλοσοφία είχε ως σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού και όχι το κέρδος”, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η Ναταλία Ρασούλη.

Μάλιστα, η κόρη του φωτισμένου δημιουργού που έφυγε τόσο άδικα σε ηλικία 66 ετών, υπενθυμίζει σε όλους αυτούς –κάποιοι από τους οποίους, μάλιστα, έσπευσαν να καταγγείλουν και τους φίλους του Μανώλη Ρασούλη για το ότι τον είχαν ξεχάσει (όπως είπαν) στο σπίτι του, νεκρό- ότι όλα αυτά τα χρόνια του είχαν γυρίσει την πλάτη, αφήνοντάς τον σε μια πορεία μοναχική, την οποία ο Κρητικός τραγουδιστής, στιχουργός, συγγραφέας και δημοσιογράφος πολίτης του κόσμου, τραβούσε με το κεφάλι ψηλά, χωρίς ποτέ να προδώσει τα πιστεύω του:

“Είναι γνωστό ότι η δισκογραφία περνάει μεγάλη κρίση τα τελευταία χρόνια. Ο Μανώλης Ρασούλης είναι αυτός που, τελικά, θα τη βγάλει από την κρίση; Δεν περίμεναν ούτε να περάσουν μερικά 24ωρα από την ταφή του για να βγάλουν ξανά στην επιφάνεια ένα υλικό που, κάλλιστα, θα μπορούσαν να είχαν βγάλει όσο ζούσε”.

Όσον αφορά το ποιος έδωσε την άδεια για την κυκλοφορία των δύο cd, η κόρη του Μανώλη Ρασούλη υπογραμμίζει: “Ουδείς επικοινώνησε μαζί μου και, βεβαίως, καμία άδεια δε δόθηκε από εμένα ως προς το ηθικό πλαίσιο και στοιχείο αυτής της επανακυκλοφορίας, ειδικά κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες οδύνης, για μένα προσωπικά και γενικότερα για την οικογένεια του Μανώλη Ρασούλη”.


του Δ.Ι.Ασ.